Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 11, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο μισθωτής ΖΙΩΡΗΣ Α.Τ.Τ.Λ.Β.Ε.Ε. έπειτα την διαταγή απόδοσης του μισθίου camping στη θέση Τσούκες Καναλίου, κατέβαλε το υπόλοιπο της οφειλής !


Ένα σημαντικό θέμα είχε ανακύψει με το οποίο το PrevezaBest έχει ασχοληθεί, δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ


Έτσι, για μια εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου, απευθυνθήκαμε στον καθ’ ύλην αρμόδιο, Αντιδήμαρχο Οικονομικών αλλά και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας, κ.Λάζαρο Πιπιλίδη.

Σχετικά με το θέμα του δημοτικού camping στην τοποθεσία Τσούκες Καναλίου και στις μέχρι πρότινος οφειλές του μισθωτή, ο κ.Πιπιλίδης δήλωσε:

"Επειδή είχε καθυστερήσει τις οφειλές των μισθωμάτων, αναγκαστικά η νομική υπηρεσία έκανε τη δουλειά της και έφτασε το θέμα στην οικονομική επιτροπή του δήμου στις 23/2 με ένα αίτημα του μισθωτή να θέλει ρύθμιση της οφειλής του. Να σας αναφέρω σ’αυτό το σημείο πως ρύθμιση στα μισθώματα δεν γίνονται. Το χρέος της τότε οφειλής ήταν περίπου στις 40.000 ευρώ. Έπρεπε να κλείσει η παλιά οφειλή για να σκεφτούμε (η οικονομική επιτροπή) την συνέχεια της μίσθωσης. Εμείς σαν οικονομική επιτροπή επειδή δεν θέλουμε να δημιουργούμε προβλήματα στους μισθωτές αλλά να παρεμβαίνουμε στους μη εμπρόθεσμους . 

Εκεί ήμασταν υποχρεωμένοι και να διαφυλάξουμε την συνέχιση της μίσθωσης αλλά και τον Δήμο, να δώσουμε μια παράταση ενός μηνός προκειμένου ο μισθωτής να τακτοποιήσει τις οφειλές του. Είχαμε μια βεβαίωση ότι στο διάστημα του ενός μηνός θα έχουμε το υπολειπόμενο ποσό της οφειλής το οποίο περίπου ανέρχεται στις 31.000 ευρώ, και όντως ήρθαν 11.611 ευρώ .  

Εμείς σαν οικονομική επιτροπή πήραμε την απόφαση να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα μήνα, για να μη τρέχουμε σε νέες δημοπρασίες και για να μην χάνει ο δήμος έσοδα, δόθηκε πλέον το θέμα στην νομική υπηρεσία για τα περαιτέρω.  Όπου να σας αναφέρω, η νομική υπηρεσία του δήμου έχει ξεκινήσει διαταγή απόδοσης μισθίου και από εκεί και πέρα εμείς σαν οικονομική επιτροπή, παρακολουθούμε το θέμα γιατί μας ενδιαφέρει να μην χαθεί η σεζόν.  Μακάρι ο μισθωτής να εξοφλήσει το χρέος του και να συνεχίσει την μίσθωση σε διαφορετική περίπτωση η νομική υπηρεσία έχει πάρει σαφή εντολή, ο μισθωτής να παραδώσει το μίσθωμα. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να μην  αφήνουμε τις οφειλές να διαιωνίζονται."

Και ενώ ο κ.Πιπιλίδης μας ανέφερε όλα τα παραπάνω, ειδοποιήθηκε εκείνη τι στιγμή πως ο μισθωτής τακτοποίησε όλες τις οφειλές του .

"Πάντως πριν από λίγο, πληροφορήθηκα ότι ο μισθωτής, κατέβαλε το υπόλοιπο της οφειλής και έτσι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα"

Το PrevezaBest επικοινώνησε με την νομική υπηρεσία του Δήμου όπου μας δήλωσαν, άσχετα αν ο μισθωτής κατέβαλε την οφειλή, η διαταγή απόδοσης του μισθίου βρίσκεται σε ισχύ έως ότου μας ενημερώσει η οικονομική επιτροπή του δήμου για την αναστολή των εντολών που μας εξουσιοδότησε.

Προφανώς από τι στιγμή που όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ.Πιπιλίδης, ο μισθωτής κατέβαλε τις οφειλές του, το όλο ζήτημα πλέον θεωρείται διαδικαστικό και για την ενημέρωση της νομικής υπηρεσίας και της παύσης των εντολών για διαταγή απόδοσης του μισθίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου