Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Απειλές Ρομά κατά Αστυνομικών Μέρος 2ο


Όπως σας είχαμε ενημερώσει μετά από σχετική μας ανάρτησή, την προηγούμενη Πέμπτη κάτοικος Λούρου, δείτε εδώ είχε επιτεθεί κατά της αστυνομικής δύναμης της ΟΕΠΤΑ (Ομάδας πρόληψης ελέγχου τροχαίων ατυχημάτων) που επιχείρησε να του βεβαιώσει τροχονομική παράβαση.

Μόλις προχθές, Τρίτη 22/9, γράφαμε, Καταδικάσθηκε η βία κατά των αστυνομικών στο περιστατικό της Πέμπτης, το οποίο θέμα φιλοξένησαν και τα μεγαλύτερα αστυνομικά σάιτ, bloko.gr και policenet.gr, δείτε εδώ  και εδώ, ενώ  Χθες ,Τετάρτη 23/9, όπως διαβάσατε με σχετική ανάρτηση, Επεισόδιο μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στο Λούρο, κατά την απόπειρα αστυνομικών να ελέγξουν επιχείρηση για την αναζήτηση κλοπιμαίων από κλοπή που είχε λάβει χώρα την προηγούμενη νύχτα, προκλήθηκε νέο επεισόδιο, όταν 3 αδέρφια Ρομά, αρνήθηκαν στους αστυνομικούς τον έλεγχο στο χώρο της επιχείρησης του πατέρα τους, ενώ στη συνέχεια εξαπέλεισαν εναντίον τους φραστική επίθεση με ύβρεις και απειλές. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, φέρεται ότι επιχείρησε να τραυματίσει (κατά τη δικογραφία), τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης.

Αναπόφευκτα η υπόθεση οδηγήθηκε και πάλι στο αυτόφωρο με τους ίδιους πληρεξουσίους δικηγόρους (Απόστολος Τάσσης - Βασίλειος Καραβίδας), όπως την προηγούμενη εβδομάδα.

Η υπόθεση εκδικάζονταν σήμερα αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτημα του πληρεξουσίου δικηγόρου των κατηγορουμένων, οι οποίοι ζήτησαν να αξιολογηθεί υλικό από βιντεοκάμερα, το οποίο προσκόμισαν.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα ενώ οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το κρούσμα αυτό βίας και απειλής βίας κατά αστυνομικών είναι το πολλοστό που εκδηλώνεται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου