Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 03, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Πρέβεζας σχετικά με την εικόνα της παραλίας την πρωτομαγιά "Είναι μια ημέρα την οποία δε θα την απεμπολήσουμε για κανέναν «καλοπροαίρετο», ούτε για χάρη της «τουριστικής εικόνας» του Δήμου"



Άσχημα "χτύπησε" ως φαίνεται το δημοσίευμα του PrevezaBest στον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Πρέβεζας, σχετικά με την εικόνα της βιτρίνας της Πρέβεζας, δηλαδή η παραλία, ανήμερα πρωτομαγιάς, δείτε ΕΔΩ, έπειτα βεβαίως από την ανάρτηση του περιφερειακού συμβούλου, Γιώργου Ζάκα στο FaceBook.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο σύλλογος των εργαζομένων εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση την οποία παρουσιάζουμε παρακάτω και η οποία ξεκινά αναφέροντας "Με αφορμή την «υπερευαισθησία» και την πρεμούρα που επιδεικνύουν κάποιοι για την εικόνα της παραλίας την πρωτομαγιά, μέσω δημοσιευμάτων τους στα τοπικά ΜΜΕ" 

Καταρχήν, δεν νομίζουμε να γίνεται λόγος για «υπερευαισθησία» ούτε για πρεμούρα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, απλά όταν εκείνη την μέρα η πόλη δέχεται πλήθος επισκεπτών, ο κάθε πολίτης αγανακτεί να βλέπει την βιτρίνα της πόλης σ'αυτή την κατάσταση που όλοι είδαμε..

Διότι όπως έρχεται ένας επισκέπτες στο σπίτι μας και τον υποδεχόμαστε έχοντας τον χώρο μας καθαρό, έτσι ακριβώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και οι επισκέπτες της πόλης μας - φιλοξενούμενοι μας...

Και προς θεού δεν νομίζουμε να έχει κανείς την απαίτηση την πρωτομαγιά που σημαίνει απεργία, να καθαριστεί ολόκληρη η πόλη, απλά αυτοί οι κάδοι που βρίσκονται στην παραλία, ίσα ίσα να μην φύγουν οι επισκέπτες μας - φιλοξενούμενοί με τις άσχημες αυτές εικόνες στο μυαλό τους.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, πως "Παρά το γεγονός ότι στο ημερήσιο πρόγραμμα του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας είχαν προγραμματιστεί υπηρεσίες τόσο για την αποκομιδή απορριμμάτων, όσο και για τον καθαρισμό εξωτερικών χώρων, για την πρωτομαγιά. Ένα πρόγραμμα που τροποποιήθηκε μετά από παρέμβαση του σωματείου μας." 

Παρακάτω γίνεται λόγος για τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας...ασφαλώς οι άνθρωποι και σκληρά δουλεύουν και κάτω από αντίξοες συνθήκες...και για αυτά δεν γίνεται λόγος, πλην όμως τονίζουμε πως μιλάμε για την συγκεκριμένα μέρα για 4- 5 κάδους και όχι για ολόκληρη την Πρέβεζα. Θα επιθυμούσαμε αυτοί οι 4 - 5 κάδοι που βρίσκονται στην παραλία να ήταν δίχως σκουπίδια, τώρα το ποιος θα τα μάζευε...ο Μπαίλης ; Ο Ροπόκης; Οι εργαζόμενοι ; Προσωπικά αυτό δεν μας ενδιαφέρει, εμάς μας ενδιαφέρει η βιτρίνα της πόλης να είναι καθαρή..

"Είναι μια ημέρα την οποία δε θα την απεμπολήσουμε για κανέναν «καλοπροαίρετο», ούτε για χάρη της «τουριστικής εικόνας» του Δήμου", 

προφανώς, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν ανάγκη τον τουρισμό και έτσι δεν τους ενδιαφέρει η "τουριστική εικόνα του Δήμου", σε αντίθεση με τους καταστηματάρχες της παραλίας που τον περιμένουν πως και πως..και οι οποίοι ως ένα μέτρο και όσο αυτό είναι εφικτό αφού διαπιστώνουν ότι δεν γίνεται αποκομιδή ας πάνε αλλού τα σκουπίδια και όχι στην παραλία. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Πρέβεζας αναφέρει τα εξής: 

Με αφορμή την «υπερευαισθησία» και την πρεμούρα που επιδεικνύουν κάποιοι για την εικόνα της παραλίας την πρωτομαγιά, μέσω δημοσιευμάτων τους στα τοπικά ΜΜΕ, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Την Τρίτη 1η του Μάη δεν πραγματοποιήθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων και ο καθαρισμός των εξωτερικών χώρων στο Δήμο Πρέβεζας, μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας και τη σύμφωνη γνώμη όλων των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Παρά το γεγονός ότι στο ημερήσιο πρόγραμμα του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας είχαν προγραμματιστεί υπηρεσίες τόσο για την αποκομιδή απορριμμάτων, όσο και για τον καθαρισμό εξωτερικών χώρων, για την πρωτομαγιά. Ένα πρόγραμμα που τροποποιήθηκε μετά από παρέμβαση του σωματείου μας.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν να δώσουν διαπιστευτήρια για τη συνέπεια και την εργατικότητά τους σε κανέναν. Έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι εργάζονται με κύριο μέλημά τους την καθαριότητα της πόλης και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των δημοτών όσο και των υπολοίπων επισκεπτών στο Δήμο.

Και όλα αυτά σε πραγματικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες για αυτούς. Κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, στην εντατικοποίηση εργασίας, σε κακές και πολλές φορές επισφαλείς για την υγεία τους καταστάσεις.

Δίχως να επηρεάζονται από τον καιρό (καύσωνας, βροχή, παγωνιές), κι ας μην τους χορηγούνταν τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Κι ας δουλεύουν πάνω σε επικίνδυνα, σε κακή κατάσταση οχήματα.

Χωρίς να λογαριάζουν Κυριακές ή αργίες, κι ας τους χρωστάνε ακόμη άδειες και ρεπό από τα προηγούμενα χρόνια.

Η 1η του Μάη όμως δεν είναι αργία. Είναι απεργία.

Αποτελεί ήμερα σύμβολο για την  παγκόσμια εργατιά που κουβαλά μαζί της όλα τα διδάγματα από τις μεγαλύτερες μάχες που έχει δώσει το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Τιμάμε τους νεκρούς μας, όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, για κατακτήσεις και δικαιώματα, για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Είναι μια ημέρα την οποία δε θα την απεμπολήσουμε για κανέναν «καλοπροαίρετο», ούτε για χάρη της «τουριστικής εικόνας» του Δήμου, η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί ως «δόλωμα» σε πολλούς Δήμους για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και την παράδοσή της στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται για να δοθεί ακόμα ένα χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, στην κατεύθυνση της φίμωσης των εργαζομένων προκειμένου να περάσουν απαρέγκλιτα οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο, ανεξάρτητα σε ποια υπηρεσία εργάζεται ο καθένας, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και δυναμικά το επόμενο διάστημα να δίνουμε τον αγώνα, για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για το λαό της περιοχής.

Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για να οργανώσουμε την πάλη, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών. 

Για να μην περάσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Για να αποτραπούν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΕΕ - δημάρχων και επιχειρηματικών ομίλων. Για να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών, για να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση.
                         
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                
Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος                                                                       Σαρόγλου Μαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου