Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 25, 2018

«Πανηγυρική»…αθώωση του Αντώνη Νάστα



Αθώο έκρινε, στις 15 Μαΐου,  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων τον Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα από το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ’  εξακολούθηση σε βάρος του  πρώην Δήμου Φαναρίου.

Η δικαίωση αυτή του σημερινού Δήμαρχου Πάργας,  ήλθε μετά από καταγγελίες και  μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια και αφορά στην  υπόθεση  μεγάλου αριθμού αναγνωριστικών αγωγών  που είχαν καταθέσει πολίτες του Φαναρίου, την περίοδο 2002- 2010, για να κατοχυρώσουν καταπατημένες  επί χρόνια (ορισμένες και από το 1930…) δημοτικές εκτάσεις. Στις αγωγές αυτές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  οι τότε Δημοτικές Αρχές είχαν  από σκοπιμότητα παραλείψει να ασκήσουν ένδικα μέσα εναντίον τους.

Το Δικαστήριο, μετά από εξαντλητική  ακροαματική διαδικασία δύο ημερών και από εξέταση μεγάλου αριθμού μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης,  έκρινε ότι όσον αφορά τον  κ. Νάστα, αυτός δεν είχε δόλο για να αποκρύψει  τις αγωγές που είχαν καταθέσει οι δημότες, αφού στις αρχές της πρώτης δημαρχιακής του θητείας είναι γνωστό ότι είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και είχε ακολουθήσει  πολύμηνη περίοδος ανάρρωσής του.

Αναγνώρισε, επίσης, ότι ο  σημερινός Δήμαρχος Πάργας, εντελώς αντίθετα, προχώρησε στη συνέχεια σε άμεσες ενέργειες για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των συνεχών καταπατήσεων,  συστήνοντας Νομική Υπηρεσία και δίνοντάς  εντολές  στους δικηγόρους της να  υποστηρίζουν  ενώπιον των Δικαστηρίων τα συμφέροντα του Δήμου  και τις  δημοτικές εκτάσεις.

Οι δικηγόροι του Αντώνη Νάστα, ο γνωστός γιαννιώτης ποινικολόγος, Κωνσταντίνος Τζούμας και ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Χάρης Δαλακούρας, δήλωσαν μετά το πέρας της δίκης ότι «ο Δήμαρχος Αντώνης Νάστας πήρε το πράσινο φως από την ελληνική Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο που του έχουν αναθέσει οι συμπολίτες του» και ότι «οι κατηγορίες εναντίον του κατέρρευσαν και η μακρόχρονη  ταλαιπωρία του,  που δημιούργησε σκιές στη δημόσια εικόνα του έληξε με την πανηγυρική  αθώωσή του».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου