Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Κώστας Μπάρκας: "Ανάσα" στους υπερχρεωμένους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς δίνει νέα ρύθμιση της Κυβέρνησης»



Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει, στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr), η πλατφόρμα για την ευνοϊκή ρύθμιση χρεών αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων προς την Εφορία (εισόδημα, Φ.Π.Α.) τον ΟΓΑ (ασφαλιστικές εισφορές)  και τις τράπεζες που «έκλεισαν»  και βρίσκονται υπό εκκαθάριση (δάνεια).


Η νέα ρύθµιση της Κυβέρνησης προσφέρει δυνατότητες:
• 100% διαγραφής τόκων υπερηµερίας δανείων. Επιπρόσθετα διαγραφή τόκων και κεφαλαίου δανείων, βάσει των ήδη αποπληρωµένων ποσών, αφού ληφθεί υπόψη ο Νόµος για τα πανωτόκια και οι ισχύουσες υποθήκες (κατόπιν ελέγχου). Παρέχεται και η δυνατότητα πώλησης ακινήτων, µε σκοπό την εξόφληση του εναποµείναντος χρέους.
• ∆ιαγραφής προστίµων και προσαυξήσεων δηµοσίου, βάσει της ακίνητης περιουσίας.
• Αποπληρωµής σε έως 120 δόσεις, βάσει του διαθέσιµου εισοδήµατος, αφού ληφθούν υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Ειδικότερα,  για τη ρύθµιση των αγροτικών δανείων προβλέπεται:
• Σε περίπτωση ολικής εξόφλησης εντός τριµήνου του εναποµείναντος ποσού (κατόπιν της ανωτέρω διαγραφής τόκων και πανωτοκίων), η διαγραφή κεφαλαίου µπορεί να φτάσει ακόµα και το 60%.
• Σε περίπτωση ρύθµισης σε δόσεις του εναποµείναντος ποσού (κατόπιν της ανωτέρω διαγραφής τόκων και πανωτοκίων), η αποπληρωµή µπορεί να διαρκέσει έως και 10 έτη και η διαγραφή κεφαλαίου να φτάσει το 40%.
Σημειώνεται ότι οι αγροτικές επιχειρήσεις µε παραγωγική εγκατάσταση (π.χ. κτηνοτροφικές µονάδες, ελαιουργεία κλπ) δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθµιση, αλλά εντάσσονται στη ρύθµιση του εξωδικαστικού µηχανισµού ρύθµισης οφειλών επιχειρήσεων.
Ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας,  σε δήλωσή του ανέφερε  τα εξής:
«Σε γενικές γραμμές, η νέα ρύθμιση της Κυβέρνησης έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, αυτό της υπερχρέωσης.
Μέσω αυτής της ρύθμισης, θα πάρουν «ανάσα» οι πραγματικά αδύναμοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, ενώ, παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα νέο παραγωγικό ξεκίνημα.  
Σ’ αυτήν την προσπάθειά τους, θα ήθελα να τούς διαβεβαιώσω ότι  η Κυβέρνηση θα είναι αρωγός με όλα τα μέσα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου