Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 13, 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Δεύτερη απαλλαγή από το Εφετείο Κακουργημάτων για τον πρώην πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Πρέβεζας Χριστόφορο Καββαδία


Είχε προηγηθεί άλλη μια απαλλαγή τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, από το ίδιο δικαστήριο.


Και οι δυο δικές αφορούσαν υποτιθέμενη αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων από το συνεταιρισμό τα οποία φέρονταν να είχε εκδώσει η εταιρία που είχε αναλάβει την κατασκευή των συσκευαστηρίων του συνεταιρισμού. 

Η υπόθεση είχε διαχωριστεί σε περισσότερες δικές, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει και άλλη δικαστική εκκρεμότητα. Ειδικότερα, Πριν από λίγα χρόνια μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην κατασκευάστρια εταιρία του συσκευαστηρίου του αγροτικού συνεταιρισμού, η τελευταία ενέπλεξε τον αγροτικό συνεταιρισμό ΠΡΕΒΕΖΑΣ. 

Ο αγροτικός συνεταιρισμός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και είχε δηλώσει ότι κακώς διασύρεται χωρίς στοιχεία με μόνη την κατάθεση άλλου άλλου διωκόμενου. Τρία χρόνια αργότερα ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού αθωώθηκε, πλην όμως πλέον, τα πάντα έχουν μετατραπεί σε ερείπια και ρημαδιό. 

Ο συνεταιρισμός λόγω της απίστευτης αυτής δικαστικής εμπλοκής διέκοψε τη λειτουργία του, η εφορία έχει ήδη επιβάλει δυσθεώρητα πρόστιμα που καθιστούν αδύνατη την επιβίωση του, οι εγκαταστάσεις απαξιώνονται, και πλήθος πιστωτών και αγροτών υπέστησαν τεράστια βλάβη. 

Επικοινωνήσαμε με τον κ Χρ Καββαδία ο οποίος μας δήλωσε:

«Εξ αιτίας αυτής της αδικίας κληρονόμησα κι πλήρωσα ένα τεράστιο τίμημα υγείας. Ευχαριστώ όσους στάθηκαν στο πλευρό μου και με εμπιστεύτηκαν όταν τους καλούσα να μείνουμε ενωμένοι για να παλέψουμε. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τους πείσω όλους όσους ένιωσαν να κινδυνεύουν από αυτή την περιπέτεια. Δεν κρατάω κακιά σε κανέναν. Δεν αδίκησα όμως κανέναν ούτε πήδηξα από το καράβι όταν αυτό κινδύνευε να βουλιάξει. Αν κάτι μπορεί να σωθεί έστω και τώρα εγώ θα είμαι παρών. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Στρατό Ιωάννου, τον Παναγιώτη Τσούτση, το Νίκο Γεωργάκο και το Θανάση Μπάρκα που άφησαν τις δουλειές τους και ήρθαν στο δικαστήριο, για να με υποστηρίξουν και να πουν την αλήθεια. Τους ευγνωμονώ». 

Τέλος ο κος Καββαδίας ευχαρίστησε τους δικηγόρους του κ Ευστράτιο Στέφο από τα Γιάννενα καθώς και τον Απόστολο Τάσση από το Πρωτοδικείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου