Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο απολογισμός του μαθήματος της Κολύμβησης


Το ΥΠ.Π.Ε.Θ, μέσω της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος,,υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄τάξης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας για το σχολικό έτος 2016-17 τη διδασκαλία του μαθήματος της Κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠ.Π.Ε.Θ, στο μάθημα της Κολύμβησης συμμετείχαν σαράντα χιλιάδες παιδιά στα δύο χιλιάδες τμήματα των σχολικών μονάδων της χώρας.

Στον Νομό Πρέβεζας συμμετείχαν δέκα σχολεία του Δήμου Πρέβεζας (όπου υπάρχει Κολυμβητήριο),με αριθμό τμημάτων δέκα έξι και συνολικό αριθμό  μαθητών-τριών διακοσίων τριάντα ένα.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Δ/νση Α/θμιας  Εκπ/σης την Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης  Β/θμιας Πρέβεζας , τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Για την επιτυχή διεξαγωγή του μαθήματος καθοριστική ήταν η άριστη συνεργασία των Διευθυντών των Δημοτικών σχολείων καθώς και των εκπαιδευτικών και γι΄αυτό έτυχε της αποδοχής από τους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ο προγραμματισμός της νέας σχολικής χρονιάς και τα στοιχεία δείχνουν αύξηση του αριθμού συμμετοχής των μαθητών.

Από το Δήμο Πρέβεζας  θα συμμετάσχουν και τα δέκα τέσσερα σχολεία του Δήμου με συνολικό αριθμό μαθητών-τριών τριακόσιοι τριάντα.

Από το Δήμο Ζηρού θα συμμετάσχουν τέσσερα Δημοτικά σχολεία με συνολικό αριθμό  μαθητών-τριών σαράντα τέσσερις.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι στους μικρούς μαθητές ,να απολαύσουν την θάλασσα με τους κανόνες ασφαλείας και τις δεξιότητες που απέκτησαν μέσω του μαθήματος της Κολύμβησης .

 Ομάδα Φυσικής Αγωγής 
 Ο Διευθυντής
Καμπουράκης Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου