Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Συνάντηση βουλευτή Κώστα Μπάρκα με εκπροσώπους φοιτητών Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας


Ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12 Ιουνίου) με εκπροσώπους φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας.


Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι των φοιτητών έθεσαν γενικά θέματα αναφορικά με τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καθώς και ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τη σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνηση των φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας.

Ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε  ότι η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας και γι’ αυτό το λόγο τα εκπαιδευτικά θέματα  είναι ψηλά στην ατζέντα αυτής της κυβέρνησης. Έδωσε έμφαση στην επικείμενη μεταρρύθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, μεταξύ άλλων,  θα δίνει τη δυνατότητα δωρεάν φοίτησης στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε όσους φοιτητές έχουν οικονομικές δυσκολίες.


Υπογράμμισε, ότι το πρόγραμμα του νέου Ε.Σ.Π.Α. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης», που διαχειρίζονται οι διοικήσεις των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.,  δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης φοιτητών, που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δεσμεύτηκε ότι θα  είναι αρωγός στις διεκδικήσεις της φοιτητικής κοινότητας για καλύτερες συνθήκες σίτισης, στέγασης και μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘