Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παραμονή των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους - Βίντεο


Μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή).


Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνια και Φώτα. 

Το όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. 

Στις Δυτικές Εκκλησίες, τα Θεοφάνια είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την προσέλευση και την προσκύνηση των Τριών Μάγων στη Φάτνη της Γέννησης του Ιησού.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή της μεγάλης αυτής εορτής, στον Μητροπολιτικό Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, τελέστηκε Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ Πρεβέζης, κ. Χρυσοστόμου.



Ενώ, αύριο Παρασκευή 6/1, ανήμερα των Θεοφανείων, μετά την ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, λίγο πριν τις 11 το πρωί η πομπή θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ναό και θα κατευθυνθεί στην προβλήτα απέναντι από την πλατεία Ανδρούτσου. 

Εκεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος θα επιβιβαστεί σε σκάφος προκειμένου να ρίξει τον Σταυρό στο νερό για τον καθαγιασμό των υδάτων, μπροστά από την εξέδρα στο ύψος του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου