Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2016

Τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για την επικείμενη επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας


ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠO ΤO ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Πίσω από τα παχιά λόγια του κυβερνητικού θιάσου ότι «τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχεται η ανάκαμψη», κρύβεται η αλήθεια ότι  η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξυπηρετεί τράπεζες, δανειστές τοκογλύφους που ετοιμάζονται ήδη να ζητήσουν νέο γύρο θυσιών και νέο «κούρεμα» των δικαιωμάτων μας. Η πολιτική της συγκυβέρνησης - συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων- έχει οδηγήσει την δημόσια υγεία και περίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση: νοσοκομεία, χιλιάδες κλινικές, κλίνες και τμήματα καταργούνται παντού.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, λόγω έλλειψης προσωπικού, υποδομών και υλικών. Η προσπάθειά τους να φορτώσουν στους εργαζόμενους τα βάρη της βαθιάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης, σημαίνει ακόμα περισσότερες περικοπές στο ΕΣΥ, νέα χτυπήματα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μειώσεις μισθών, περικοπές, απλήρωτη εργασία.
Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στην προσπάθεια διάλυσης των νοσοκομείων. Το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας δεν είναι ένα ζήτημα τοπικό. Αποτελεί τμήμα της συνολικής υποβάθμισης των νοσοκομείων όλης της περιοχής στα οποία θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν κλινικές, θα υποβαθμιστούν συνολικά οι παροχές υγείας, μέχρι να έρθει ως «ώριμο φρούτο» η οριστική παράδοσή τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Χαιρετίζουμε το κάλεσμα αγώνα του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υφυπουργού υγείας στη Πρέβεζα και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους συλλόγους να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού με τον σύλλογο των συναδέλφων στο νοσοκομείο συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο που έχει αποφασιστεί στο χώρο του νοσοκομείου.


Να σπάσουμε το κλίμα της μοιρολατρίας. Να συγκρουστούμε με την κυβερνητική πολιτική. Να παλέψουμε από κοινού για: üΑναβάθμιση του νοσοκομείου, με αύξηση των κλινών στα πραγματικά επίπεδα αναγκών ü Προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού üΑύξηση των κονδυλίων για την υγεία ü Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία και την εθνικότητα.
 Έξω οι επιχειρήσεις από την υγεία!
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς από την συγκυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Απορρίπτουμε τη συνέχιση των θυσιών, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο όνομα της πληρωμής των τόκων και του χρέους.
Διαγραφή του χρέους και όχι των νοσοκομείων! Σπάσιμο της θανάσιμης μέγγενης του ευρώ και της ΕΕ! Χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια υγεία και περίθαλψη. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο ενάντια στους εκβιασμούς που σπέρνουν η συγκυβέρνηση, η Ε.Ε και το ΔΝΤ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου