Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2018

Σε εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος στην Πρέβεζα


Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι κατά του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους ξεκινούν στη Πρέβεζα και θα γίνονται σε όλους τους χώρους προς κάθε χώρο που σχετίζεται με την δημόσια υγεία, όπως είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και τα νοσοκομεία.


Σε ενημερωτική συνάντηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Πρέβεζα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Ηπείρου Ιωάννης Νικόπουλος ανέφερε πως η εγκύκλιος του υπουργείου πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και σε εντατικούς ρυθμούς.

Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και χωρίς διακρίσεις. Δεν θα γίνουν συστάσεις, αλλά από τον πρώτο έλεγχο θα επιβληθούν πρόστιμα, σε όσους δεν θα εφαρμόσουν αυστηρά το νόμο. Σύμφωνα με τον κ. Νικόπουλο η εγκύκλιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε δύο ευαίσθητους χώρους. Τα Νοσοκομεία και τα σχολεία. Στους χώρους αυτούς το τσιγάρο απαγορεύεται όχι μόνο στα κτήρια, αλλά και εντός του προαύλιο χώρου,
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Σ.Κόκκαλη η συντριπτική πλειοψηφία θα συμμορφωθεί με το νόμο, αλλά επεσήμανε ότι πρέπει να εφαρμοστεί προς όλους το ίδιο, σε όλο το νομό και σε όλους τους χώρους.

Για την ενημέρωση των καταστηματαρχών και των πελατών ο κ. Νικόπουλος εξήγησε πως ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος πρέπει να είναι ανοιχτός τουλάχιστον από δύο πλευρές και το κατάστημα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με βιβλίο αναφοράς καπνίσματος. Το βιβλίο αυτό μπορούν να το προμηθευτούν από βιβλιοπωλεία και να θεωρηθεί από το Δήμο, ενώ στην είσοδο των καταστημάτων πρέπει να υπάρχει το απαγορευτικό σήμα καπνίσματος και να μην υπάρχουν σταχτοδοχεία.Τα πρόστιμα είναι μεγάλα ξεκινούν από 500 ευρώ και μέχρι και την αφαίρεση άδειας.


Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου