Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ομόφωνα ένοχος 24χρονος από την Άρτα για τον βιασμό 23χρονης


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας σήμερα Δευτέρα 8/1, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 24χρονο κατηγορούμενο ως κατηγορούνταν δηλαδή για κατ’ εξακολούθηση βιασμό μιας 23χρονης, επιβάλλοντάς του ποινή φυλακίσεως 4 ετών.

Το Δικαστήριο ήχθη σε ομόφωνη κρίση περί ενοχής του κατηγορουμένου δεχόμενο και την όμοια πρόταση του κ. Εισαγγελέως, ενώ  αναγνώρισε τις ελαφρυντικές περιστάσεις του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και αναστέλλοντας την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης, υποχρέωσε τον κατηγορούμενο να επισκέπτεται την  επιμελήτρια κοινωνικής αρωγής Πρέβεζας και του απαγόρευσε επί τριετία να προσεγγίζει το θύμα. 

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, έκανε λόγο για μία δίκαιη απόφαση που αναγνωρίζει το «όχι» σαν «όχι» και τη σιωπηλή κραυγή του βιασμού να μην ισοδυναμεί με συναίνεση του θύματος.




Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπερασπίσεως του κατηγορουμένου, Κωνσταντίνος Τράμπας και Ιωάννης Μεράντζας, ζήτησαν την απαλλαγή του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών επικαλούμενοι το γεγονός ότι το θύμα δεν φώναξε βοήθεια και η ιατροδικαστική έκθεση δεν έκανε λόγο για σοβαρές σωματικές βλάβες στο σώμα του θύματος. 



Από την άλλη μεριά ο συνήγορος του θύματος, Δημήτριος Λαμπράκης, μίλησε για τη σεξουαλική και έμφυλη βία να απεικονίζεται ως ιδιωτικό δράμα και δημόσιο θέαμα. Ζήτησε από το Δικαστήριο των ενόρκων να καταδικάσει τον κατηγορούμενο για βιασμό ακόμη και εάν το θύμα δεν ούρλιαξε, ούτε ζήτησε βοήθεια αφού στην δίκη δεν είναι κατηγορούμενο το θύμα αλλά ο βιαστής ο οποίος με την πράξη του ακύρωσε το σύνολο της δομής της προσωπικότητας του θύματος , με σκοπό να ταπεινώσει και να εξευτελίσει αυτό. 

Δείτε τις δηλώσεις σε βίντεο των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, κυρίων, Λαμπράκη και Τράμπα, Μεράντζα αντίστοιχα.



Κων/νος Τράμπας: Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, πλην όμως ομόφωνα του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά και του επέβαλε μία ποινή η οποία έχει αναστέλλουσα δύναμη. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υποθέσεως στο εφετείο. Πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε και συνεχίζει ο κατηγορούμενος να αρνείται την κατηγορία. 

Σε συνέχεια των δηλώσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, ο κ.Ιωάννης Μεράντζας δήλωσε: Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με δύο ελαφρυντικά και με ανασταλτικό αποτέλεσμα η ποινή του, πράγμα που του δίνει και το δικαίωμα και την πεποίθηση ότι στο εφετείο που θα ακολουθήσει όλα θα πάνε καλά και θα αθωωθεί. 




Τέλος, να θυμίσουμε πως κατά το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αρτας τον Φεβρουάριο του 2016, μεταμεσονύκτιες ώρες, 24χρονος καταδικασθείς πλέον,  βίασε κατ εξακολούθηση μια 23χρονη στην Άρτα. Τόσο ο δράστης όσο και η παθούσα είχαν διακόψει προ εξαμήνου την μεταξύ τους σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου