Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες χωροθέτησης της "Πρεβεζάνας γοργόνας"


Με πρωτοβουλία του δημοτικού λιμενικού ταμείου Πρέβεζας, ξεκίνησαν οι εργασίες χωροθέτησης του γλυπτού σύμβολο για την πόλη της Πρέβεζας και συγκεκριμένα του μαρμάρινου αγάλματος της Πρεβεζάνας Γοργόνας το οποίο θα επιμεληθεί ο καταξιωμένος πρεβεζάνος δημιουργός - σκηνοθέτης, Χαράλαμπος Τσόκας.
Το γλυπτό θα τοποθετηθεί επάνω σε τύμβο σε εμφανές σημείο έναντι του καταστήματος ALATI. 


Το γλυπτό θα έχει προσανατολισμό στην είσοδο του λιμένα της Πρέβεζας, θα έχει μεγαλοπρεπές μέγεθος και θα αποτελεί σημείο αναφοράς ενός διαμορφωμένου χώρου πρασίνου και αναψυχής το οποίο θα αποτελεί και το στολίδι της πόλης, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο, ένα χώρο ο οποίος για αρκετά χρόνια ήταν υποβαθμισμένος. 

Για τον σκοπό αυτό, ένωσαν τις δυνάμεις τους, τις ιδέες τους και τον οραματισμό τους, ο καταξιωμένος πρεβεζάνος κ.Λέανδρος Σπαρτιώτης και ο πολιτικός μηχανικός, κ.Ανδρέας Αναστασόπουλος συμβάλλοντας στην προσπάθεια αυτή και ο κ Ηλίας Τέφας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση του γλυπτού αναμένεται να φιλοτεχνηθεί και να τοποθετηθεί το προσεχές καλοκαίρι και θα υπάρχει ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση ώστε το άγαλμα να φωτίζεται και να αποτελεί σημείο αναφοράς της παραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου