Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Την αύξηση των σχολικών νοσηλευτών ζητά ο σύλλογος ατόμων με νεανικό διαβήτη κοιλιοκάκη

Σχετικά με την πρόσληψη Σχολικών Νοσηλευτών για το διδακτικό έτος 2017-2018, κοινοποιούμε δημόσια ως σύλλογος την ακόλουθη ανακοίνωση.

Παρακαλούμε όσους συλλόγους/άτομα επιθυμούν να συνυπογράψουν αντίστοιχη ανακοίνωση και να συνδράμουν και με την ΕΛΟΔΙ για να αναδειχθεί ένα ακόμη θέμα που αφορά τα άτομα με ΣΔ1.

Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση προς την Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη
Πρέβεζα, 7/9/2017

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση την αρχική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Γενική Δ/ση Σπουδών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης- Δ/ση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – σχετικό 25-5-2017 έγγραφο με αρ. πρωτ.: 87755 /Δ3 και θέμα: «Έγκριση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης μαθητών και στήριξης μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Σχολικό Νοσηλευτή για το διδακτικό έτος 2017-2018» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020) για την περιοχή της Ηπείρου οι ανάγκες των μαθητών για σχολικό νοσηλευτή ανέρχονται σε 24 αιτήσεις εκ των οποίων για την ερχόμενη σχολική χρονιά ικανοποιούνται οι 17. 

Καθώς η στήριξη με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό αφορά μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθημερινής διαβίωσης και λειτουργικών διευκολύνσεών τους, οι οποίοι φοιτούν στα γενικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό Ε.Α.Ε. 

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι σχολικοί νοσηλευτές και η παράλληλη στήριξη των παιδιών με διαβήτη (ή οποιαδήποτε άλλη ειδική ανάγκη) είναι σημαντική ώστε να καταφέρει το παιδί να έχει την κατάλληλη υποστήριξη στο σχολικό περιβάλλον.

Ζητούμε την υποστήριξή σας στην αναγκαιότητα κάλυψης του συνόλου των αιτήσεων για σχολικό νοσηλευτή παιδιών με ΣΔ1 (ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη) στην Περιφέρεια Ηπείρου (αλλά και σε όλη τη χώρα) και την παράκληση οι πιστώσεις που διατίθενται να αυξηθούν έτσι ώστε να καλύπτονται ετησίως οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές σε κάθε σχολική μονάδα. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες καθώς και των υπολοίπων συλλόγων μελών σας ώστε να επιλυθούν αντίστοιχα προβλήματα σε ολόκληρη την χώρα.

Με εκτίμηση 
Τα μέλη Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου