Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Σκάλα μία από τις «κρυφές» παραλίες της περιοχής της Αμμουδιάς


Αν και απέχει μόλις 4 χλμ από την εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, δεν πρόκειται να «σκοντάψετε» πάνω της εύκολα περιφερόμενοι στην τύχη.

Ο δρόμος που οδηγεί στην Σκάλα είναι ασφαλτοστρωμένος εκτός από τα τελευταία 100 μέτρα που βρίσκονται ανάμεσα στα δέντρα και οδηγούν σε ένα ξέφωτο που χωράει να παρκάρουν αρκετά αυτοκίνητα. Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψετε την εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας στο σημείο που υπάρχει έξοδος προς Βαλανιδόραχη ακολουθήστε τις πινακίδες που δείχνουν «Όρμος του Οδυσσέα«. Η έξοδος από την εθνική είναι αντίθετα από την μεριά της θάλασσας αλλά θα περάσετε στη συνέχεια από κάτω της και θα βγείτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η παραλία βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά από το χώρο στάθμευσης στο δασάκι που βρίσκεται από πάνω της. Για να κατεβείτε κάτω θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα σύντομο μονοπατάκι μερικών μέτρων και στη συνέχεια να κατεβείτε γύρω στα 35 απότομα σκαλιά που θα σας οδηγήσουν στο στόχο σας.
Πριν κατεβείτε όμως μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά αυτού του απόμερου όρμου από την άκρη του ξέφωτου – πάρκινγκ. Το χρώμα των νερών θυμίζει πισίνα και τα βράχια με τα δέντρα στις πλάτες της χαρίζουν ένα πολύ όμορφο θέαμα. Σύνηθες θέαμα είναι και μερικά αγκυροβολημένα ιστιοφόρα λίγο πιο μέσα. Φαίνεται είναι αγαπημένος προορισμός για κολύμπι σε πολλούς ιδιοκτήτες μικρών σκαφών.
Στην παραλία η άμμος ψιλή και γκρίζα. Αρκετά θρυμματισμένα φύκια (κατά τόπους στην παραλία) αλλά ο βυθός αμμώδης χωρίς να βουλιάζει και πεντακάθαρος από όλες τις απόψεις. Ούτε φύκια ούτε πέτρες ούτε αχινοί. Τα νερά σχετικά ζεστά και πολύ ρηχά για αρκετή απόσταση από την παραλία. Υπό αυτές τις συνθήκες το κολύμπι είναι απολαυστικό και για μικρά παιδιά.

travelparga

1 σχόλιο:

  1. Να σημειωθεί ότι βρίσκεται στην Βαλανιδορραχη και όχι στην Αμμουδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή