Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποκαλυπτικό - Μονομαχία μέχρι εσχάτων !!!



Σε  μονομαχία εξελίσσεται η αντιδικία της δημοτικής αρχής με την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου.

Στη μέση της αντιδικίας αυτής εξακολουθούν να βρίσκονται δύο νομικά πρόσωπα (Λιμενικό Ταμείο και ΔΕΥΑΠ), τα οποία βρίσκονται χωρίς διοίκηση επί εβδομάδες, χωρίς το γεγονός αυτό να απασχολεί καμία πλευρά. Η αποκεντρωμένη διοίκηση ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, προχώρησε σε νέα ενέργεια, και συγκεκριμένα στην ακύρωση όλων των αποφάσεων της καινούργιας διοίκησης της ΔΕΥΑΠ με την αιτιολογία ότι είχε μη νόμιμη σύνθεση όταν συνεδρίαζε.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι πρωτόγνωρη αφού όσο και εάν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε αντίστοιχο περιστατικό στο παρελθόν. Δεν καίγεται καρφάκι κανενός σε έναν τουριστικό δήμο, που δυστυχώς πλέον ζει μόνο από τη θάλασσα και τον τουρισμό, που ενώ μπήκαμε στο καλοκαίρι, δεν υπάρχει διοίκηση να αντιμετωπίσει μία σοβαρή ενδεχόμενη κρίση με ένα κρουαζιερόπλοιο που θα θέλει να χρησιμοποιήσει το λιμάνι, ή με μία σοβαρή ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης. Μπροστά στην απαίτηση της κάθε πλευράς να περάσει το δικό της, την Πρέβεζα τη βάζουμε σε δεύτερη μοίρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η δημοτική αρχή συμμάχησε φανερά και απροκάλυπτα με την μείζονα αντιπολίτευση. Είναι πρωτόγνωρο να στηρίζουν το δήμο οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και να του δίνουν δεκανίκι στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει κάποιος της συμπολίτευσης γιατί δεν έγινε αντιδήμαρχος ή πρόεδρος σε οργανισμό. Με τον τρόπο αυτό ο κος Μπαίλης κατάφερε για μία ακόμη φορά να είναι ασφαλής. Το ερώτημα είναι: Ο κος Παππάς τι λόγο είχε να γίνει συμπολίτευση και να εκτεθεί τόσο φανερά στους ψηφοφόρους της ΝΔ που τον ψήφισαν να αντιπολιτεύεται και να ελέγχει τη δημοτική αρχή; Το κάνει διότι ταυτίζονται ιδεολογικά οι απόψεις του με αυτές του κ Δημάρχου; Ή αποσκοπεί αλλού και που; Το ερώτημα αυτό απαιτεί απάντηση.

Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης προφανώς και ανέβηκαν στα κάγκελα, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; Βεβαίως και προκάλεσαν με οποιονδήποτε τρόπο την επέμβαση της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση, με τρόπο μάλλον άκομψο επενέβη πολιτικά για να λύσει ένα θέμα στο οποίο αμφισβητείται αν είχε την αρμοδιότητα να εμπλακεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας , ο νόμος υποχρεώνει την αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε κάποια ελάχιστα ζητήματα. Αν δεν μπορεί να συμφωνήσει γιατί ο κος Παππάς τα βρήκε με τον κ Μπαίλη, δεν μπορεί να το ορίσει ο νόμος, ούτε ο κος Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης αλλά οι επόμενες εκλογές. Εκεί θα δώσουν όλοι λόγο για τις πράξεις τους και γελιέστε αν νομίζετε ότι όλοι κοιμούνται.

Ο κος Μπαίλης μαεστρικά έκανε τη δουλειά του. Καλά έκανε. Ο κος Παππάς ας πρόσεχε. Όμως αυτά τα πράγματα θέλουν και λίγη διακριτικότητα. Όλοι έχουν βγει και σφυροκοπούν την συμπολίτευση γιατί αναμείχθηκε στα εσωτερικά της αντιπολίτευσης προς ίδιο όφελος και καλά κάνουν. Τι κάνει λοιπόν ο κος Μπαίλης αντί να αμυνθεί; Γιατί κρύβεται πίσω από νομικά αναχώματα;

Πλέον το θέμα θα λήξει στα δικαστήρια. Όποιος κερδίσει τα παίρνει όλα. Όποιος χάσει χάνεται. Πρέπει να μπει χωροφύλακας στη μέση για να επιλύσει το πρόβλημα γιατί το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε για τα αυτονόητα.

Ένα θέμα καθαρά πολιτικό αναγάγεται σε νομικό και για να λυθεί κανείς δεν ξέρει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί. Μέχρι τότε ΛΤ και ΔΕΥΑΠ δεν θα έχουν διοίκηση.

Κρίμα στη χαρά των κκ Συγκούνα και Αυδίκου που θα μείνουν με τη χαρά ότι γίνανε πρόεδροι χωρίς προεδρείο. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα θα λήξει και η θητεία τους… 

Τυχερός ο κ.Σαραμπασίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου