Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Απάντηση στην ανακοίνωση της Παρέμβασης για τα Ζώα"


"Χωρίς έκπληξη (δυστυχώς) διάβασα την ανακοίνωσή σας στο Facebook σχετικά με την επίθεση των σκυλιών σε έγκυο. Για άλλη μια φορά επιλέγετε να αγνοήσετε το πρόβλημα.

Αναφέρεστε σε διασπορά ψευδών ειδήσεων (πραγματικό πρόβλημα αλλά δεν αφορά στο περιστατικό). Σύμφωνα με το Λεξικό Κοινής Νεοελληνικής «επίθεση» είναι «η εχθρική κίνηση εναντίον κάποιου». Όταν λοιπόν μια αγέλη σκυλιών τρέχει γαυγίζοντας προς κάποιον που περπατάει ΜΑΛΛΟΝ είναι επίθεση. Τραυματισμός είναι άλλο και δάγκωμα είναι επίσης άλλο (είχαμε και τέτοια περιστατικά).

Δε χαρακτηρίζω τα σκυλιά αυτά αδέσποτα ή δεσποζόμενα γιατί κανείς δεν ξέρει τι από τα δύο είναι. Όταν η κυρία που τα φροντίζει πληρώνει για τα σκισμένα παντελόνια περαστικών (4 περιπτώσεις στις οποίες ήμουν μάρτυρας) μάλλον θεωρούνται δεσποζόμενα. Το ίδιο και όταν κοιμούνται ή τα κλείνει στην αυλή της. Από την άλλη στο δικαστήριο που έγινε πρόσφατα αντιμετωπίστηκαν ως αδέσποτα.

Καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε για να ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος. Εφόσον είναι δεσποζόμενα νομίζω ότι ο νόμος επιτρέπει μέχρι 2 καθώς μένει σε πολυκατοικία. Αν από την άλλη είναι αδέσποτα θα ήθελα την επίσημη άποψή σας για το σχηματισμό αγέλης σε κεντρικά και υψηλής διέλευσης πεζών σημεία και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Λέτε ότι «ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΣΤΕ καμία κριτική από όσους δεν έχουν κάνει το παραμικρό βήμα προς την ανάπτυξη της φιλοζωίας και του πολιτισμού της, για 17 ολόκληρα χρόνια». Λυπάμαι, αλλά είσαστε κοινωνικός φορέας που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και η κριτική δεν αποφεύγεται. Φαντάζομαι ότι διαβάσατε και τα σχόλια για το πού πάει το 1 ευρώ από κάθε λογαριασμό νερού. Μήπως να δημοσιοποιούσατε τα έσοδα και τα έξοδα του σωματείου ώστε να μην σας κατηγορούν άδικα; Ίσως τότε σας βοηθήσουν και κάποιοι επιπλέον.

Λέτε συνέχεια για τους ξενοδόχους. Ναι, έχουμε κάνει κινήσεις προκειμένου να δοθεί λύση σε αυτή την κατάσταση. Όπως και οι κάτοικοι της περιοχής και άλλοι επαγγελματίες. Το ζούμε καθημερινά!Δύο πελάτες μας έχουν δεχτεί επίθεση. Το ξενοδοχείο μας δέχεται και πελάτες με κατοικίδια και κάθε φορά τους συμβουλεύουμε να πάνε από άλλο δρόμο για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Έχετε δίκιο για τον Δήμο και για όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους.

Έχετε δίκιο για το ότι δεν φταίνε τα ζώα.

Έχετε δίκιο για το ότι ορισμένοι άνθρωποι συμπεριφέρονται απαράδεκτα απέναντι στα ζώα.

Χάνετε όμως το δίκιο σας όταν αρνείστε την πραγματικότητα. Στο ιστορικό κέντρο, Καλού & Νίκης, υπάρχει μια αγέλη σκυλιών. Και μια αγέλη σκυλιών όταν δει κάποιον να τρέχει, να φωνάζει, να περπατάει με τακούνια, να περνάει με το μηχανάκι, να περνάει με τον σκύλο του κτλ. θα αντιδράσει. Και ένα παιδί δε μπορεί να το διαχειριστεί αυτό. Ούτε κάποιος που δεν είναι εξοικειωμένος με τα ζώα, ούτε κάποιος που τα φοβάται, ούτε κάποιος που απλά θα τρομάξει.

Και ποιος θα την πληρώσει; Τα ζώα! Ούτε ο Δήμος, ούτε εσείς, ούτε η κυρία που τα φροντίζει.

Όσο για την φιλοζωία μου (χρειάζεστε διαπιστευτήρια μάλλον), σας παραπέμπω στον κτηνίατρο κ. Ρώσσο, ο οποίος είναι επί έτη κτηνίατρος των σκυλιών μας.

Επισυνάπτω φωτογραφία των προηγούμενων σχολίων σας για το θέμα (Ιούλιος 2016) και ελπίζω ότι αυτή τη φορά η απάντησή σας θα είναι διαφορετική. 


Σας υπενθυμίζω επίσης ότι για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών μου δεδομένων σας έγινε σύσταση από τον Εισαγγελέα αλλά την αγνοήσατε."

Άννα-Μαρία Ανατολιωτάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου