Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2017

Καχριμάνης για οδικούς άξονες (σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα) - γέφυρα Πλάκας


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τη συζήτηση που έγινε με τον Αν.  Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:


"Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε να προχωρήσει η κατασκευή των οδικών αξόνων Ιωάννινα- Κακαβιά, ο παραλιακός Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού   με την Πρέβεζα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης εκτός ΕΣΠΑ και αυτό πρέπει να γίνει από τα συναρμόδια υπουργεία στους οποίους και ανήκουν οι ανωτέρω οδικοί άξονες.  Η  Περιφέρεια Ηπείρου έχει προβλέψει μέσω του  δικού της Επιχειρησιακού Προγράμματος την κατασκευή ενός τμήματος του δρόμου Ιωάννινα- Κακαβιά, (από γέφυρα Αγίων μέχρι Δολιανά) και του τμήματος της Ιόνιας από Αμμότοπο μέχρι γέφυρα Καλογήρου. Αυτά θέσαμε στον Αναπληρωτή Υπουργό, με τον οποίο έχω μια πολύ καλή συνεργασία και ζητήσαμε να εξεταστούν σε σύσκεψη στην Αθήνα".


Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη γέφυρα της Πλάκας, ο Περιφερειάρχης είπε ότι τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες και να υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια. "Εμείς δεν χάσαμε καμία ημερομηνία" πρόσθεσε για να συμπληρώσει: "Πιστεύω να επικρατήσει η λογική και να κατασκευαστεί το γεφύρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου