Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

ΗΠΕΙΡΟΣ: Άστατος ο καιρός έως και την Κυριακή – Βελτιωμένος και σχετικά ζεστός την Καθαρά Δευτέρα


Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει από σήμερα Παρασκευή (24/2) ο καιρός στην Ήπειρο, με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικές βροχές οι οποίες από το Σάββατο τα ξημερώματα  θα δυναμώσουν τοπικά, κυρίως στα παράκτια τμήματα.

Η Κυριακή (26/2) θα ξεκινήσει με αρκετές νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της περιφέρειας, καθώς και σε ορεινές περιοχές στα ανατολικά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και ο καιρός έως και αργά το βράδυ θα έχει παντού βελτιωθεί. Την Καθαρά Δευτέρα (27/2) περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες μόνο νεφώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της Ηπείρου οι οποίες και εκεί γρήγορα θα διαλυθούν.
Όσον αφορά τους ανέμους, θα πνέουν αρχικά από τα νότια έως 4 μποφόρ, ενισχυμένοι έως και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο την Παρασκευή, με γρήγορη όμως εξασθένηση. Από το απόγευμα της Κυριακής οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.
Τέλος, θερμοκρασιακά το τριήμερο θα είναι γενικά ήπιο, καθώς μικρή άνοδο θα παρουσιάσουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 17 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, τους 14 στα ημιορεινά και τους 10 με 11 βαθμούς στα ορεινά. Την Καθαρά Δευτέρα, όπου περιμένουν γενικά ηλιοφάνεια, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο φτάνοντας τοπικά στα παράκτια και πεδινά τμήματα τους 19 με 20 βαθμούς.
Αναλυτική πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου