Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017

Ο Μεσσήνιος Γλύπτης Γιάννης Γκούζος θα είναι ο δημιουργός της Γοργόνας που θα κοσμήσει το Λιμάνι της Πρέβεζας


Ο καταξιωμένος Μεσσήνιος γλύπτης , Γιάννης Γκούζος θα είναι ο δημιουργός της «Άκτιας-Γοργόνας», που θα κοσμήσει το λιμάνι της Πρέβεζας .


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας μετά από εισήγηση της Προέδρου Παρθενίας Καζάκου αποφάσισε την τοποθέτηση της Γοργόνας στην παραλιακή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και Κλεμανσώ, δίπλα στην πιάτσα των ταξί. 

Όπως ανέφερε η πρόεδρος το αίτημα για την τοποθέτηση της Άκτιας Γοργόνας υποβλήθηκε από τον Πρεβεζάνο Γλύπτη Μπάμπη Τσόκα και βασίστηκε σε μυθοπλαστικά στοιχεία και σχέδια του γνωστού αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, ενώ το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον κΤσόκα. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εξάλλου όρισε και την επιτροπή κρίσης αισθητικής αρτιότητας μνημείων (αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο Κοσμά Κορωναίο και δύο αρχιτέκτονες-μηχανικούς). 

O κ. Γκούζος έχει φιλοτεχνήσει πολλά έργα και προτομές καταξιωμένων προσωπικοτήτων, στη Μεσσηνία, στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει φοιτήσει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και έχει διδάξει για χρόνια στο Τμήμα Γλυπτικής και Ελεύθερου Σχεδίου του Εικαστικού Εργαστηρίου της Καλαμάτας (ΔΕΠΑΚ). Επίσης είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.



Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου