Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 09, 2017

Ρίξε σπίρτο στο κορμί μου ...Το "Πρώτο Θέμα" καταγγέλλει ότι διόρισαν δημοσιογράφο της ίδιας της εφημερίδας σε δομή φιλοξενίας προσφύγων…

Διόρισαν ακόμη και δημοσιογράφο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

Εχουν πάρει τόση φόρα να βολέψουν τους κομματικούς στρατούς!

Δεν έχουν τον ρουσφετολογικό Θεό τους οι Μαξιμαλιστές!
Εχουν πάρει τόση φόρα που διόρισαν ακόμη και δημοσιογράφο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, όπως καταγγέλει η ίδια η εφημερίδα!
Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ σχετικά με την εκτίναξη των προσλήψεων στο Δημόσιο απαντά το Μέγαρο Μαξίμου με non paper, σε αρκετά υψηλούς τόνους, στο ίδιο αρκετά «θερμό» κλίμα που κυριαρχεί εδώ και εβδομάδες. Διαβάστε το non paper του Μαξίμου και αμέσως μετά την απάντηση της εφημερίδας μέσω του διαδικτυακού τόπου της.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Πρώτο Θέμα συνέχισαν, εν γνώση τους, την παραπληροφόρηση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είτε είναι, λοιπόν, αδιάβαστοι, είτε συστηματικοί ψεύτες! Η αλήθεια για τους «διορισμούς» και το «κομματικό κράτος», που δήθεν στήνει η κυβέρνηση, έχει ως εξής:
1. Οι 6.803 παραπάνω εργαζόμενοι που προκύπτουν με βάση την απογραφή του 2016, σε σχέση μ’ αυτή του 2015, αφορούν σε:
– Αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
– Πρόσληψη σχολικών καθαριστριών από τους ΟΤΑ
– Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού
– Εποχικούς πυροσβέστες
– Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998
Κανένα, λοιπόν, κομματικό στέλεχος ή μετακλητός! Εκτός και αν η ΝΔ δεν θέλει να υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί στα σχολεία, πυροσβέστες, κ.λπ.

2. Είναι τεράστιο ψέμα ότι προσλήφθηκαν 27.700 εργαζόμενοι στο δημόσιο “σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ”. Ψέμα που σε συνεργασία ΝΔ – Πρώτο Θέμα προσπαθούν να “περάσουν” στην κοινωνία. Η ΕΛΣΤΑΤ, κατ’ αρχήν, “μετρά” απασχόληση και όχι προσλήψεις στο Δημόσιο! Οι μισθοδοτούμενοι στο ελληνικό δημόσιο προκύπτουν από τα στοιχεία της απογραφής. Αυτοί οι 27.700 δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι! Είναι απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι ακόμα προσωρινά εργαζόμενοι στα hot spot και γενικότερα σε υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες. Κανένας διορισμός μονίμου υπαλλήλου, λοιπόν! Καλό θα είναι η ΝΔ (σε συνεργασία με το… “γραφείο τύπου” της, το Πρώτο Θέμα) να μας εξηγήσουν από που τους προκύπτει ο διορισμός 27.700… Εκτός, βέβαια, και αν θυμάται τις στρατιές των συμβασιούχων – ομήρων της και κρίνει εξ ιδίων…
3. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε 1.756 προσλήψεις συμβασιούχων με τη “φάμπρικα των δικαστικών αποφάσεων”. Πράγματι μονιμοποιήθηκαν 1.756 συμβασιούχοι – στα τόσα ψέματα λένε και μια αλήθεια για “ξεκάρφωμα”. Μόνο που γι’ αυτούς τους εργαζόμενους υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν!
Καλό θα είναι η ΝΔ να διευκρινίσει στους πολίτες: Θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων ή μόνο όσες αποφάσεις τη βολεύουν; Για το Πρώτο Θέμα δεν υφίσταται τέτοιο ερώτημα…

4. Ο αριθμός των 2099 μετακλητών υπαλλήλων αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους, έως και την 31 Οκτωβρίου 2016, από τους οποίους μόνο οι 885 υπάγονται σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς. Οι υπόλοιποι 1.214 αφορούν μετακλητούς σε δήμους και περιφέρειες καθώς και μετακλητούς υπαλλήλους σε βουλευτές και ύπηρεσίες της Βουλής. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, “δικά μας παιδιά” ή “στρατός κομματικών” -για την ιστορία στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 1930 από τους οποίους μόνο 708 σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς.
5. Έως το Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “μετακλητοί” καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά. Με απλά λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, “καταγραφόταν” μια “εικονική πραγματικότητα” που απέκρυβε το συνολικό αριθμό των μετακλητών από τους πολίτες.
6. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της “εικονικής πραγματικότητας” παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στο γραφείο υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης (μόνο στον Υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή Υφυπουργό, Γενικούς Γραμματείς, κ.λπ.) υπηρετούσαν:
Ειδικοί σύμβουλοι 14
Μετακλητοί 8
Ειδικό επιστημονικό προσωπικό 4
Δημοσιογράφο 2
Αποσπασμένοι 14 και με
Διάθεση (από το ΚΕΛΠΝΟ) 11
Σύνολο 53 άτομα!

Από αυτά τα 53 άτομα, που υπηρετούσαν στο γραφείο του τότε υπουργού, με βάση την τότε υπάρχουσα μεθοδολογία, στη στήλη “Μετακλητοί”, του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, υπήρχε υποχρέωση εμφάνισης μόνο για τους 8 μετακλητούς υπαλλήλους! Με τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης θα εμφανίζονταν και οι 53.
7. Σήμερα στην εργασιακή σχέση “Μετακλητοί” καταχωρούνται οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες, οι γενικοί ειδικοί γραμματείς και γενικά οι πάντες των οποίων η θέση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση “Μετακλητού”. Η μεθοδολογία άλλαξε συνειδητά από την σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.
8. Δυστυχώς η ΝΔ παραποιεί συνειδητά την πραγματικότητα -για το Πρώτο Θέμα δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία. Η ηγεσία της ΝΔ. όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει:
– Θα σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις;
– Νοσοκομεία, σχολεία, δήμοι, hot spot θα αφεθούν στη μοίρα τους; Και όποιος επιζήσει;

Η απάντηση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Με τριήμερη καθυστέρηση η κυβέρνηση ομολογεί την εκτίναξη των αριθμού των ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο που με επίσημα στοιχεία παρουσίασε το «ΘΕΜΑ», αλλά, κατά τη προσφιλή τακτική του Μεγάρου Μαξίμου, η ομολογία ότι σε ένα χρόνο οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος αυξήθηκαν κατά 27.700 άτομα, συνοδεύεται από τις γνωστές ύβρεις κατά των Μέσων Ενημέρωσης, τα κραυγαλέα ψέματα και τις συνήθεις μισές αλήθειες.

Είναι άκρως χαρακτηριστικό ότι στο φλύαρο κείμενο που κυκλοφόρησε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του πρωθυπουργικού γραφείου, με την παγιωμένη, πλέον, μέθοδο του non paper, επιχειρούν να διαψεύσουν τα στοιχεία, υποπίπτουν σε άνευ προηγουμένου αντιφάσεις ισχυριζόμενοι ότι «είναι τεράστιο ψέμα ότι προσλήφθηκαν 27.700 εργαζόμενοι στο δημόσιο “σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ”». Και αμέσως μετά παραδέχονται μεν όλοι αυτοί απασχολούνται στο Δημόσιο, αλλά προσπαθούν να… κρυφθούν πίσω από τον ισχυρισμό ότι δεν είναι… μόνιμοι υπάλληλοι.
«Είναι», υποστηρίζουν, υποτίθεται για να διαψεύσουν το δημοσίευμα, «απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Την έωλη διάκριση, ωστόσο, που επιχειρούν να κάνουν ανάμεσα στους μονίμους και στους συμβασιούχους, την αναιρούν οι ίδιοι στη συνέχεια του σχοινοτενούς non paper με το οποίο υπερασπίζονται με πάθος τη μονιμοποίηση όλων όσοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, η οποία με πρόσφατες καταφανώς αντισυνταγματικές (ν)τροπολογίες υποχρεώνεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα για μονιμοποίηση αφού όχι μόνον απαγορεύεται στους επικεφαλής των φορέων που έχουν συνάψει συμβάσεις (δημάρχους κ.ά.) να ασκήσουν ένδικα μέσα, αλλά απειλούνται και από τους αρμόδιους υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με επιβολή κυρώσεων εφόσον εμποδίσουν τη μονιμοποίηση.
Με το κυβερνητικο non paper επιβεβαιώνεται επίσης η δεύτερη πτυχή του ρεπορτάζ του ΘΕΜΑτος σύμφωνα με την οποία ο συνολικός αριθμός των μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο που είναι καταγεγραμμένοι στην «Απογραφή» αυξήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016, κατά 6.803 πρόσωπα, γεγονός που μαρτυρεί και εδώ πολύ περισσότερες προσλήψεις, αφού ο αριθμός αυτός προκύπτει χωρίς την προσθήκη όσων συνταξιοτήθηκαν στο ίδιο διάστημα.
Εν ολίγοις και σε πείσμα της θρασύτατης προσπάθειας του Μαξίμου να διαψευστούν τα αδιάψευστα, η πραγματικότητα έχει όπως ακριβώς την περιέγραψε το «ΘΕΜΑ» στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του τελευταίου φύλλου με το οποίο συνέδεσε την εκτίναξη των αμειβόμενων από το Δημόσιο με την αύξηση των δαπανών –την οποία το λαλίστατο Μαξίμου αποσιωπά- και την υπερφορολόγηση των πολιτών.
Τα ποδάρια του ψέματος
Σημείωση «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Όπως, σωστά γράφεται στην αρχή του κυβερνητικού non paper, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Και στο Μέγαρο Μαξίμου το ξέρουν καλύτερα διότι όλο αυτό το διάστημα διαψεύστηκαν όλοι όσοι αμφισβητούν τη δυνατότητα του πρωθυπουργού και των συνεργατών να σκίσουν το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, να επιβάλουν τη σεισάχθεια και να διαγράψουν το χρέος, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό και να μειώσουν το αφορολόγητο και να δώσουν μόνιμη 13η σύνταξη και τόσα άλλα που, ως γνωστόν, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε… επί της γης παράδεισο!

Υ.Γ: Προσοχή, ωστόσο, έχουν πάρει τόση φόρα στην κυβέρνηση που προ ημερών διόρισαν και δημοσιογράφο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» σε δομή φιλοξενίας προσφύγων…

Με πληροφορίες από Kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου