Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Κοινοβουλευτική δραστηριότητα του κ.Στέργιου Γιαννάκη κατά το μήνα Νοέμβριο


Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για την δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί τις
Ερωτήσεις   που κατέθεσε κατά το μήνα Νοέμβριο του 2016.

Συγκεκριμένα:

 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 836/01-11-2016 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, με θέμα: «Κίνδυνος Χρεοκοπίας της ΔΕΗ εντός του 2017».

2. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 882/2-11-2016 προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα, με θέμα: «Εφαρμογή μέτρων και διαδικασιών ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων»,  η οποία πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στα σημαντικά προβλήματα στον κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας που δημιουργεί η αδυναμία πλήρους συμμόρφωσης της χώρας μας στο νέο διεθνές νομοθετικό πλαίσιο  όσον αφορά στη λειτουργία των ποντοπόρων πλοίων μετά και την υιοθέτηση του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων καθώς και του Διεθνούς Κώδικα για την Ασφάλεια των Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων από έκνομες ενέργειες.

3. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 900/02-11-2016 προς: α)Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και β) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με θέμα: «Ασφαλιστικές – Συνταξιοδοτικές αλλαγές στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων» και συγκεκριμένα ζητούνται διευκρινίσεις για τη σωστή ερμηνεία ορισμένων διατάξεων του Ν. 4387/2016, ο οποίος επέφερε ριζικές αλλαγές στην ασφαλιστική – συνταξιοδοτική νομοθεσία.

4. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1003/08-11-2016 προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου» και αναφέρεται στα προβλήματα δημοπράτησης και στην καθυστέρηση έναρξης του έργου.

5. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1011/08-11-2016 προς τον Υπουργό Παιδείας, ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Εξέταση ενστάσεων για μετεγγραφή των φοιτητών».

6. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1334/21-11-2016 προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Αλλαγή οργανογράμματος ΤΡΑΙΝΟΣΕ λίγο πριν την ιδιωτικοποίησή της».

7. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1360/22-11-2016 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Ενεργοποίηση των κοινοτικών κινήτρων υπέρ των νέων αγροτών» και συγκεκριμένα αναφέρεται στην καταβολή για δεύτερη χρονιά στους δικαιούχους αγρότες της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, χωρίς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κάνει χρήση της δυνατότητας που παρέχεται από την κοινοτική νομοθεσία για αύξησης της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας, για τους νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών.

8. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1415/23-11-2016 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα: «Επικίνδυνη ζωονόσος στα τουρκικά παράλια – Η πανώλη των μηρυκαστικών στη γείτονα χώρα απειλεί την ελληνική κτηνοτροφία».

9. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1416/23-11-2016 προς: α) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, β) Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ευτυχία Αχτσιόγλου και γ) Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου, με θέμα: «Οι επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία από τον αποκλεισμό των ελεύθερων επαγγελματιών από τη δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες» και συγκεκριμένα ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί αν η Κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει τις επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, στα δημόσια έσοδα αλλά και τις κοινωνικές συνέπειες από μια ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη.

10.Την με αριθμό πρωτοκόλλου 1640/30-11-2016 προς: α) Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ευτυχία Αχτσιόγλου και β) Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Διαλύονται τα Νοσοκομεία με τη δημιουργική λογιστική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΄΄κλέβοντας΄΄ τα λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ (2015-2016) και συγκεκριμένα αναφέρεται στο πρόβλημα που δημιουργείται από την καθυστέρηση μεταβίβασης των εισφορών που έχουν εισπραχθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) αλλά δεν αποδίδονται εγκαίρως στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να καθίσταται αναποτελεσματική η λειτουργία του και να μην είναι δυνατή η αποπληρωμή και η εξόφληση τόσο των δαπανών των παρόχων υγείας όσο και των ασφαλισμένων.

Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης
κ. Στέργιου Γιαννάκη.

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου