Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας,για τα προσφυγόπουλα


Σε συνέχεια,

-των πρόσφατων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σοβαρών και μεταδοτικών νοσημάτων μεταξύ άλλων στα παιδιά που διαβιούν στη μονάδα φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής μας.

-την αναστολή για τον λόγο αυτό και όχι για «εκπαιδευτικούς;» λόγους της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για την εκπαίδευση παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στα Σχολεία της Πόλης μας. 

-την προσπάθεια, μέσω διοργάνωσης συγκεντρώσεων γονέων στα σχολεία της... πόλης μας, υποβάθμισης των γεγονότων που εκθέτουν  τους αρμόδιους

Τονίζουμε ότι,

Οι αρμόδιοι υποδέχτηκαν τα παιδιά πολιτών τρίτων χωρών (αρ. 180647/ΓΔ4 ΚΥΑ – ΦΕΚ 3502 /31-10-2016 Τεύχος Β) στο εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς αυτά να συνοδεύονται από το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, απαραίτητο έγγραφο για την εγγραφή κάθε μαθητή σε Δημόσιο Σχολείο.
Οι αρμόδιοι υποδέχτηκαν τα παιδιά πολιτών τρίτων χωρών στο εκπαιδευτικό σύστημα με ελλιπή εμβολιασμό, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα πολλαπλά και αλλεπάλληλα κρούσματα σοβαρών και μεταδοτικών νοσημάτων (παρά τις ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ, πάντα, διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι επαρκέστατα ελεγμένα).

Τα ατομικά δελτία εμβολιασμού δεν έφεραν σφραγίδα του φορέα και του Γιατρού που διενέργησε τον εμβολιασμό (αντίγραφο επέδειξε, σε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων Φιλιππιάδας).

Οι αρμόδιοι δέχτηκαν μεγαλύτερο αριθμό παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στα σχολικά τμήματα από αυτόν που ορίζει ο νόμος (αρ. 180647/ΓΔ4 ΚΥΑ – ΦΕΚ 3502 /31-10-2016 Τεύχος Β) χωρίς προηγούμενη απόφαση για αυτό.
Οι αρμόδιοι υποδέχτηκαν τα παιδιά πολιτών τρίτων χωρών στο εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς να έχουν προβλέψει την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των εκ των πραγμάτων νέων (θα αρκούσε για την τεκμηρίωση της ανάγκης αυτής και μόνο το γεγονός ότι το σχολείο λειτουργεί πλέον πρωί και απόγευμα) αναγκών καθαριότητας των χώρων του σχολείου.

Άγνοια ή σκόπιμη απόκρυψη της υγειονομικής κατάστασης των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών που θα φοιτούσαν στο Σχολείο μας 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο την υγεία όλων των μαθητών του Σχολείου, με τη διασπορά σοβαρών και μεταδοτικών νοσημάτων.
Σήμερα, γίνεται προσπάθεια αποσιώπησης των ανωτέρω γεγονότων. Γι΄ αυτό αναγκαζόμαστε προς ενημέρωση να δημοσιεύσουμε το παρόν.

Για ακόμη μία φορά τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αντίδραση μας δεν εκκινεί από κανένα ρατσιστικό αίσθημα, από καμία διάθεση αποκλεισμού παιδιών από το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Η ανησυχία μας εκκινεί από την έλλειψη διασφάλισης από μέρους των αρμοδίων ότι η Υπουργική Απόφαση (αρ. 180647/ΓΔ4 ΚΥΑ – ΦΕΚ 3502 /31-10-2016 Τεύχος Β) θα εφαρμοσθεί με τρόπο προσήκοντα και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας.

Οι αρμόδιοι καλούνται για ακόμη μία φορά να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, πριν να είναι αργά, πριν επέλθει ο κίνδυνος, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι υφίσταται. Να φροντίσουν να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και εκπαίδευση και να εξετάσουν λύσεις εφαρμογής του προγράμματος εκπαίδευσης παιδιών πολιτών τρίτων χωρών σε ανενεργές σχολικές δομές, που υπάρχουν και τις γνωρίζουν.

Τέλος, οφείλουμε και δικαιούμαστε, μετά από όσες άδικες κατηγορίες μας έχουν αποδοθεί, να τονίσουμε ότι οι αρμόδιοι πριν μας αποδώσουν και πάλι χαρακτηρισμούς, όπως έχουν πράξει μέχρι σήμερα, θα πρέπει, αν θέλουν να είναι συνεπείς σε όσα ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν, να φροντίσουν πρώτα από όλα για την υγεία αυτών των ανθρώπων και των παιδιών τους, καθώς αυτή προέχει έναντι κάθε άλλου αγαθού. Πρώτα θα πρέπει να φροντίσουν να μην μεταδοθεί και σε άλλα παιδιά πολιτών τρίτων χωρών κάποιο νόσημα που μπορεί να στοιχήσει τη ζωή τους και μετά να φροντίσουν για την εκπαίδευσή τους. Η ζωή και η υγεία θα πρέπει να διασφαλισθεί για κάθε άνθρωπο και για κάθε παιδί ανεξαρτήτως του εάν είναι από την Ελλάδα ή από οιαδήποτε τρίτη Χώρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 2ου Δημοτικού Σχολείου 
Φιλιππιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου