Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στέργιος Γιαννάκης "Η κοινωνία της Φιλιππιάδας, διαχρονικά δεν έχει καμία σχέση με φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και φυλετικής «καθαρότητας"


Δήλωση του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιου Γιαννάκη σχετικά με το θέμα της Φιλιππιάδας


Με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών στην Φιλιππιάδα έχω να δηλώσω ότι:

Αυτές είναι οι επιπτώσεις από την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα της μετανάστευσης η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χθες οι μετανάστες που φιλοξενούνται στη Φιλιππιάδα, έκλεισαν την Εθνική οδό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στο χοτ-σποτ, αλλά και να εκφράσουν την θέλησή τους, γι΄ άλλη μια φορά, να φύγουν για τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Αισθάνονται ότι τους ενέπαιξαν, αφού  τους είχαν υποσχεθεί ότι στο συγκεκριμένο κέντρο θα έμεναν μόνον 8 μήνες και ήδη έχουν περάσει οι 7.

Ζουν σε καθεστώς μόνιμης αβεβαιότητας, με ασαφείς προοπτικές για το μέλλον τους και είναι φυσικό κάτω από αυτές τις συνθήκες να αναρωτιούνται αν πρέπει να επενδύσουν συναισθηματικά και γνωστικά στο νέο τους περιβάλλον.

Τώρα έρχεται και το Υπουργείο Παιδείας, πάλι εκ του προχείρου, να αντιμετωπίσει το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών των μεταναστών.

Πάλι έτσι και ως έτυχε.

Πρέπει να πούμε ότι η τοπική κοινωνία με διάφορες δράσεις και πράξεις, στήριξε τους μετανάστες, τόσο ηθικά, όσο και υλικά, από την αρχή της εγκατάστασής τους και μέχρι σήμερα και δεν θα σταματήσει να το κάνει.

Η κοινωνία της Φιλιππιάδας, διαχρονικά δεν έχει καμία σχέση με φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και φυλετικής «καθαρότητας».

Οι σημερινές αιτιάσεις των γονέων θα πρέπει να τύχουν της προσοχής της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα που ανέκυψε, χωρίς άγονες και βλαπτικές για όλους αντιπαραθέσεις.

Κανείς δεν είναι αντίθετος με την ανάγκη πρόσβασης μικρών παιδιών στην εκπαίδευση, όμως πριν αποφασιστεί οτιδήποτε, θα έπρεπε το Υπουργείο να συνεννοηθεί με τις Τοπικές Αρχές και την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, έτσι ώστε να εξευρεθούν οι χώροι, αλλά και οι κατάλληλοι διδάσκοντες που στις απογευματινές ώρες, τα παιδιά των μεταναστών θα βοηθηθούν  να ενσωματωθούν στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολύς χρόνος – που δεν ξέρω αν υπάρχει –έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθήσουν ένα ωρολογιακό σχολικό πρόγραμμα και να ανταποκριθούν στις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου