Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

Υδροδότηση της παράκτιας ζώνης Πρέβεζας...Γίνεται κάτι σοβαρό ή μία από τα ίδια...;


Eίναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια η παράκτια ζώνη του νομού Πρέβεζας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επαρκούς υδροδότησης της.


Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που το υπάρχον δίκτυο πρέπει να υδροδοτήσει εκτός των μόνιμων κατοίκων και τους χιλιάδες επισκέπτες , το πρόβλημα γίνεται εντονότερο. 

Και διακοπές υπάρχουν και μειωμένη παροχή στις ώρες αιχμής. 

Όμως με τέτοιου μεγέθους προβλήματα πως μπορεί μια περιοχή να ελπίζει σε τουριστική ανάπτυξη και ευημερία; 

Όταν μια παράκτια ζώνη δεν μπορεί να λύσει μόνιμα την ύδρευση και την καθαριότητά της , πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο που είναι και η μοναδική πλέον αναπτυξιακή μας διέξοδος; 

Τα γράφουμε αυτά με αφορμή της μεγάλης δημοσιότητας που έτυχε , σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής μας, η συνάντηση των Δημάρχων Πρέβεζας και Πάργας για « να συζητήσουν και να προωθήσουν από κοινού το έργο υδροδότησης της παράκτιας ζώνης». 

Θεωρήσαμε λοιπόν σκόπιμο να ασχοληθούμε με το ιστορικό του συγκεκριμένου έργου και διαπιστώσαμε τα εξής: 

1. Η μελέτη του εν λόγω έργου που έχει εκπονηθεί από την πρώην Νομαρχία και όχι το Δήμο Πρέβεζας όπως κάποιοι εσκεμμένα παραπληροφορούν, είχε ολοκληρωθεί εδώ και 6-7 χρόνια. 

2. Παρόμοιες συναντήσεις των δύο Δήμων για το εν λόγω έργο γίνονταν τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε καλοκαίρι (μπορεί κάποιος να ανατρέξει σε σχετικά δημοσιεύματα) και σε όλες αυτές τις συναντήσεις τονιζόταν μονότονα «η αναγκαιότητα να υλοποιηθεί το μεγάλο και σοβαρό αυτό έργο», χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα. 

3. Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε ,από όσους ρωτήσαμε, γιατί το έργο αυτό , το οποίο και ώριμο ήταν και πλήρη μελέτη διέθετε, δεν εντάχθηκε και δεν κατασκευάστηκε στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, το οποίο μάλιστα είχε επάρκεια πόρων για τέτοιου είδους έργα. 

Μήπως ο Δήμαρχος Πρέβεζας μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες , μιας και ο κ. Νάστας δεν ήταν στο Δήμο την προηγούμενη θητεία; 

Τα λέμε όλα αυτά γιατί φοβούμαστε μήπως γίνουν τα ίδια λάθη και οι ίδιες παραλείψεις και απλά μείνουμε για μια ακόμη χρονιά στις διαπιστώσεις και στα δελτία τύπου για τη σπουδαιότητα του έργου, το οποίο όμως τόσα χρόνια δεν δρομολογείται γιατί κάποιοι δεν κάνουν έγκαιρα και σωστά τις απαραίτητες ενέργειες. 

Οι πολίτες όμως της περιοχής περιμένουν και κάθε φορά που διαβάζουν ότι κάτι κινείται όλο και ελπίζουν, ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο «λόγια του αέρα».  
Εμείς από ευθύνη απέναντι σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και κάθε φορά θα ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όταν επανέλθουμε να έχουμε ΜΟΝΟ καλά νέα να γράψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου