Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2016

Χαιρετισμός βουλευτή Νομού Πρέβεζας-ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, για το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων πατριωτών της Κρυοπηγής


Ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας δεν παραβρέθηκε στο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων πατριωτών της Κρυοπηγής, το πρωί της Μ. Παρασκευής, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.


Τον βουλευτή εκπροσώπησαν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας.

Ακολουθεί, ο σύντομος χαιρετισμός του βουλευτή:

«Σήμερα, είναι μια μέρα εθνικού πατριωτικού χρέους.
Η θυσία όλων εκείνων που σφαγιάσθηκαν και εκτελέστηκαν στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, αποτελεί πηγή έμπνευσης και υποχρέωσης.
Ειδικότερα, η θυσία των 23 εκτελεσθέντων πατριωτών της Κρυοπηγής στις 14 Απριλίου 1944 δεν είναι μέρα, απλώς, ανάμνησης και εθιμοτυπίας.
Είναι  μια μέρα που σηματοδοτεί την αντίσταση της Μνήμης, ανατροφοδοτείται και μεταλαμπαδεύεται στις γενιές των νέων ανθρώπων.
Γιατί σήμερα έχουμε υποχρέωση με τις πράξεις και τα έργα μας να τιμήσουμε τους αγωνιστές που πάλεψαν για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.
Η Κρυοπηγή πλήρωσε «βαρύ φόρο αίματος», γιατί τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στη ναζιστική βαρβαρότητα, την αδικία, την εκμετάλλευση.
Η Κρυοπηγή, δικαιολογημένα, αποτελεί ,σήμερα, σύμβολο αγώνα και αντίστασης.
Τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν, όχι μόνο με το να τους μνημονεύουμε, αλλά και με το να τους δικαιώνουμε με τις καθημερινές μας πράξεις, με το παράδειγμα και το υπόδειγμα της ζωής μας. Το παράδειγμα και το υπόδειγμα που καλούμαστε και σήμερα να επιδείξουμε.
Έχουμε χρέος προς την πατρίδα μας, προς την ελευθερία και προς τη δημοκρατία.

Τιμή σε εκείνους που θυσιάστηκαν και δικαίωση του αγώνα τους κάθε μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου