Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποφάσεις της Παμπρεβεζάνικης επιτροπής αγώνα


Η επιτροπή αγώνα στη τελευταία της συνεδρίαση (Δευτέρα 8/2)  αποφάσισε:


Κλιμάκωση του αγώνα μας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την  ικανοποίηση  των δίκαιων αιτημάτων μας.  Η επιτροπή αποφάσισε να συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που αποφάσισε  η συνέλευση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

Η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων το οποίο αποφασίστηκε στη πανελλαδική συνέλευση.

·            Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
·            Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης.  Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
·            Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
·            Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
·            Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Στο πλαίσιο του κοινού αγώνα η επιτροπή μας επιδιώκει τη κοινή δράση με τα μπλόκα του Λούρου και Αγίου Νικολάου Βόνιτσας σε τοπικό επίπεδο. Αντιπροσωπεία θα μεταβεί τη Τρίτη 9/2 στο μπλόκο του Λούρου.

Είμαστε ενάντια στην σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία καλεί η κυβέρνηση, με στόχο να διαμορφώσει ένα «διάλογο – απάτη» που δεν θα οδηγεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας περνά μέσα από τη σύγκρουση και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Μια πολιτική εξυπηρέτησης του χιλιοπληρωμένου χρέους, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σωτηρίας του ευρώ, της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, της υπακοής στη δημοσιονομική προσαρμογή και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών σε βάρος της  συνεταιριστικής καλλιέργειας των μικρομεσαίων παραγωγών , την πλήρη υπαγωγή των ζωών μας στου νόμους της αγοράς και τη λεηλασία του λαού μέσω του 3ου μνημονίου.

Είμαστε με όλες τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτή τη πολιτική. Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν  τα χωράφια, τα καΐκια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να καλύπτουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού, για  να ζουν  με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
8/2/2016

     Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα
αγροτοκτηνοτρόφων-αλιέων-γεωτεχνικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου