Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: 10ος, ανάμεσα στους 300, ο Στέργιος Γιαννάκης !


Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, έχει κατακτήσει ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης, αφού σύμφωνα με το περιοδικό της Βουλής, έρχεται 10ος ανάμεσα στους 300, σε αναφορές στο κοινοβουλευτικό του έργο.


Επίσης, η εμπιστοσύνη την οποία έδειξε στο πρόσωπο του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της δεξιάς παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού του ανέθεσε τον ρόλο του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, τα καθήκοντά του, πολλαπλασιάζονται με μεγάλες ευθύνες, τόσο προς τον Νομό όσο και προς την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. 

Έτσι, από το γραφείο τύπου του κ.Γιαννάκη, δημοσιεύουμε την δραστηριότητα του για τον μήνα Ιανουάριο. 

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για την δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί τις  Ερωτήσεις και Αναφορές που κατέθεσε κατά το μήνα Ιανουάριο του 2016.
Συγκεκριμένα:
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1.     Την με αρ. πρωτ. 2408/18-01-2016 προς: α) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και β) Τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη με θέμα: «Ζητήματα και προτάσεις για την χρήση πλαστικού χρήματος και την αύξηση των δημοσίων εσόδων με παράλληλη μείωση της φοροδιαφυγής».
2.     Την με αρ. πρωτ. 2478/20-01-2016 προς: α) Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, β) Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και γ) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Σχετικά με διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων στην Κυβέρνηση και κυρίως συγγενών μελών της Κυβέρνησης».

3.     Την με αρ. πρωτ. 2489/20-01-2016 προς: α) Τον Υπουργό Οικονομικών β) Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Αύξηση του κόστους παραγωγής από την Κυβέρνηση – δράσεις για φτηνό αγροτικό πετρέλαιο».
4.     Την με αρ. πρωτ. 2492/20-01-2016 προς: α) Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, β) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, γ) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και δ) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη με θέμα: «Καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στο Ελληνικό Δημόσιο από την ΄΄Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.΄΄».
5.     Την με αρ. πρωτ. 2551/21-01-2016 προς: α) Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, β) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, γ) Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και δ) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο « Σχετικά με την ευνοϊκή μεταχείριση των μετακλητών υπαλλήλων καθώς επίσης και των ειδικών συμβούλων των Υπουργών ως προς τη μισθολογική τους κατάσταση».
6.     Την με αρ. πρωτ. 2576/22-01-2016 προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Σχετικά με την καθυστέρηση υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας που αφορά τη σίτιση αδύναμων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού».
7.     Την με αρ. πρωτ. 2631/25-01-2016 προς: α) Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και β) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη με θέμα: «Ποια τα αποτελέσματα της πειθαρχικής διαδικασίας για το έτος 2015 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα ποια είναι τα αριθμητικά στοιχεία που αποτυπώνουν την απομάκρυνση υπαλλήλων από το δημόσιο, μέσα από την προβλεπόμενη ποινική και πειθαρχική διαδικασία εξαιτίας ποινικής καταδίκης, απόταξης, οριστικής παύσης και εντοπισμού πλαστών δικαιολογητικών και με ποιο τρόπο γίνεται η παρακολούθηση της πορείας και η έκβαση των πειθαρχικών υποθέσεων».
8.     Την με αρ. πρωτ. 2722/27-01-2016 προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με θέμα: «Πρωτοβουλίες Πρωθυπουργού για τη διερεύνηση των ευθυνών του τέως Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη».
9.     Την με αρ. πρωτ. 2734/28-01-2016 προς τον Υπουργό Παιδείας, ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων κ. Π. Φίλη με θέμα: «Επανεξέταση μετεγγραφών φοιτητών».
10.                         Την με αρ. πρωτ. 2737/28-01-2016 προς: α) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και β) Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου «Σχετικά με την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ελληνικά κρασιά και τις ενδεχόμενες ενέργειες της Κυβέρνησης για την προστασία των Ελλήνων οινοπαραγωγών».



ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
1.     Την με αρ. πρωτ. 910/21-01-2016 προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο «Σχετικά με αιτήματα καθώς επίσης και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΄Ελληνες Στρατιωτικοί» (Σχετική η με αριθμό πρωτοκόλλου 76/16-12-2015 επιστολή της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).
2.     Την με αρ. πρωτ. 963/28-01-2016 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο «Σχετικά με την αναγκαιότητα συνένωσης του Υποθηκοφυλακείου Πρέβεζας με το Υποθηκοφυλακείο Πάργας, με έδρα την Πρέβεζα» (Σχετικά: 1. Η με αρ. πρωτ. 31/15-07-2015 αναφορά του κ. Σπυρίδωνος – Γεωργίου Κλοντζάρη, αμίσθου Υποθηκοφύλακα και Προϊσταμένου του Κτηματολογικού Γραφείου Πρέβεζας 2. Την από 20/07/2015 αναφορά της κας Μόνικας Χειμώνα, αμίσθου Υποθηκοφύλακα Πάργας,  και 3. Το με αρ. πρωτ. 812/20-07-2016 έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας).
3.     Την με ημερομηνία 29/01/2016 προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο «Σχετικά με το Ασφαλιστικό των Σωμάτων Ασφαλείας» (Σχετική η με αρ. πρωτ. 2/25-01-2016 επιστολή της ΄Ενωσής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Διοικητικής Περιφέρειας Ηπείρου).
4.     Την με ημερομηνία 29-01-2016 προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο «Σχετικά με το Ασφαλιστικό των Σωμάτων Ασφαλείας» (Σχετική επιστολή: 1. Της ΄Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου, 2. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος 3. Της ΄Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος  – Περιφερειακή Επιτροπή ΠΕ.Π.Υ.Δ Ηπείρου).
5.     Την με ημερομηνία 29/01/2016 προς: α) Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και β) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο «Σχετικά με το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του κλάδου των μηχανικών και ιδίως των εργοληπτών δημοσίων έργων από τις υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να καταβάλουν» (Σχετικό το με αριθμό πρωτοκόλλου 95/26-01-2016 έγγραφο της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων ΄Εργων – Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου).
6.     Την με ημερομηνία 29/01/2016 προς: α) Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο και β) Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό «Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΄Ελληνες Στρατιωτικοί από τη στέρηση της δυνατότητας να εξετάζονται από συμβεβλημένους ιατρούς – διαγνωστικά κέντρα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, δυνατότητα που παρέχεται στα μέλη των οικογενειών τους» (Σχετικό το με αριθμό πρωτοκόλλου 6/18-01-2016  έγγραφο της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου).

Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης
κ. Στέργιου Γιαννάκη.

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου