Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ποιοτικό άλμα στη χώρα μας, αυτό που συμβαίνει στην Ήπειρο


Τα πολιτιστικά μνημεία είναι ο Κράχτης για την ανάπτυξη του τόπου, την προσέλκυση τουριστών – επισκεπτών


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και ο Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σταύρος Μπένος, το βράδυ του Σαββάτου στο γραφείο  του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου.

Το θέμα της συνέντευξης αφορούσε στην πρόοδο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»


Έτσι,  η συνέντευξη προς τα τοπικά ΜΜΕ, ξεκίνησε με την περιεκτική και ποιοτική ομιλία του κ.Μπένου, οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πάντα σε σχέση με το έργο, 'ποιοτικό άλμα στη χώρα μας, αυτό που συμβαίνει στην Ήπειρο. Υπάρχουν δυο παθογένειες. Η πρώτη είναι οι Συνέργειες, όπου το Ελληνικό κράτος δεν συνεργάζεται και δεύτερη, οι υποδομές όπου και είναι απαραίτητες αλλά δεν αρκούν. Τα μνημεία στην περιοχή μας είναι βυθισμένα στην μοναξιά τους". Θα πρέπει να γίνει αποθέωση της συνέργειας και δυναμική εμπλοκή της επιχειρηματικότητας για τον σκοπό αυτό, τόνισε ο κ.Μπένος.

Συνεχίζοντας ο κ.Μπένος, δήλωσε πως αυτό το έργο, αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα για την Ευρώπη συνάντηση, των Μνημείων με την πραγματική ζωή. Το Διάζωμα έχει δρομολογήσει τέσσερις μελέτες. 1)Ρωμαικού θεάτρου Νικόπολης, 2) Μελέτη Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης ενώ η Τρίτη και τέταρτη μελέτη αφορούν τις επόμενες φάσεις του προγράμματος. 

Οργανώνουμε μια ψηφιακή στρατηγική με όχημα την Ήπειρο. Επίσης το Διάζωμα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση με τα εταιρικά του μέλη στην Πάργα και συγκεκριμένα στο Parga Beach στις 16 &17 Απριλίου, προκειμένου να γίνει μια πλήρης παρουσίαση του έργου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Μπένος.


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ιωάννου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση αλλά και την χαρά του για την έναρξη των πολιτιστικών διαδρομών των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. 

Ο κ.Ιωάννου το χαρακτήρισε ένα Οραματικό έργο το οποίο θα επιφέρει τεράστια ανάπτυξη και όφελος στην περιοχή μας. Επίσης, τόνισε το έντονο ενδιαφέρον των ευρωπαίων για αυτά τα έργα, ενώ έκανε λόγο για σύνδεση των μνημείων με το περιβάλλον. 

Τα πολιτιστικά μνημεία είναι ο Κράχτης για την ανάπτυξη του τόπου, την προσέλκυση τουριστών – επισκεπτών, δήλωσε ο Στράτος Ιωάννου. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο μεγάλος όγκος των έργων, αφορά τον Ν.Πρέβεζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου