Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Την απομάκρυνση των κώνων, ζητούν οι καταστηματάρχες της Λ.Ειρήνης


Την δυσαρέσκεια και το παράπονό τους, εκφράζουν πολλοί από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων επί της Λ. Ειρήνης.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τώρα - Στο σκοτάδι η Πλατεία Ανδρούτσου


Μαύρο σκοτάδι επικρατεί αυτήν την ώρα στην Πλατεία Ανδρούτσου που ως είναι φυσικό και επόμενο έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό των πολιτών όπου βρίσκονται αυτήν την ώρα κάνοντας την βόλτα τους αλλά και των καταστηματαρχών της γύρω περιοχής.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Το φαινόμενο του Εκφοβισμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση"


Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει την Πέμπτη 7 Μαϊου στις 10:30 πμ με θέμα "Το φαινόμενο του Εκφοβισμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση" στο κεντρικό Αμφιθέατρο.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ενημέρωση του Λιμεναρχείου για τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιου


Το Τμήμα Τροχαίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας  εν όψει κατάπλου κρουαζιερόπλοιου   θα προβεί  σε απαγόρευση στάθμευσης  όλων των οχημάτων επί  του πάρκινγκ έναντι καταστήματος ''ΕΛΒΙΣ''το Σάββατο  02/05/2015  από 06:00 ώρα  κατάπλου έως  πέρας  απόπλου πλοίου.  

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επί ποδός η Τροχαία για την ημέρα της Πρωτομαγιάς


Ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: Ακυρώνεται η Ανθοκομική έκθεση, κανονικά το υπόλοιπο πρόγραμμα…


Τελικά ορισμένοι πέτυχαν το σκοπό τους, αφού πέρναγαν και ζητούσαν υπογραφές για τη μη διεξαγωγή της ανθοκομικής έκθεσης , στη γιορτή των λουλουδιών που διοργανώνει το Καρναβαλικό κομιτάτο Πρέβεζας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πριν λίγο - Απόπειρα κλοπής στο "Τρελό Ψαλίδι"


Πριν λίγη ώρα, στο κουρείο του γνωστού και αγαπημένου συμπολίτη μας Τιμολέων Βέσκα, έγινε απόπειρα κλοπής από τέσσερα άτομα Ρομά (τρεις γυναίκες και ένας νεαρός).

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μεγάλη διάκριση για τον Χρήστο Ντούρο - Στη σχολή προπονητών Hennes-Weisweiler-Akademie


Μεγάλη διάκριση για τον Χρήστο Ντούρο καθώς τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, θα παρακολουθήσει στην περίφημη σχολή προπονητών Hennes-Weisweiler-Akademie (σχολή προπονητών της Κολονίας) τα μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος Elite Youth της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) και της UEFA.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοινώσεις από φορείς και σωματεία για την Εργατική Πρωτομαγιά


1η ΜΑΗ 2015 : Σταθμός ταξικής συσπείρωσης για αντεπίθεση και λαϊκή αντιπολίτευση
 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ,

Ο Δήμος Πρέβεζας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού


Με με μια μεγάλη γιορτή η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Ανδρούτσου, ο Δήμος της Πρέβεζας γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που είναι η 29η Απριλίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία – Κυριακή 10 Μαΐου 2015



Όπως κάθε χρόνο, οι ποδηλάτες όλης της χώρας θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα διαδηλώσουν μαζικά για τα αιτήματά τους σε μια πανελλαδική  εκδήλωση που θα λάβει χώρα ταυτόχρονα σε 32 πόλεις. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πριν λίγο - Τροχαίο ατύχημα στην περιοχή του Αρχαγγελου


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην ευθεία της περιοχής του Αρχαγγελου.

Η Πρέβεζα γιορτάζει την πρωτομαγιά!


Η Πρέβεζα θα προϋπαντήσει με έναν μοναδικό τρόπο τον Μάη στην εξοχή, στους αγρούς, αλλά κυρίως με την γιορτή των λουλουδιών.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι έλεγχοι για ύπαρξη ναρκών στο Μονολίθι - Απόλυτα ασφαλής για τους λουόμενους η παραλία


Οπως είχε προαναγγελθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τoν  Δήμαρχο Πρέβεζας  Χρήστο Μπαϊλη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη   κλιμάκιο του  Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς με επικεφαλής τον Διοικητή, προκειμένου να τον  ενημερώσει για  εκτεταμένους ελέγχους   που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Μονολίθι καθώς και για το έργο της  εξουδετέρωσης  παλαιών ναρκών.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας,  στην  συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  27Η  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015, ενέκρινε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ την έκδοση του  κάτωθι ψηφίσματος. 

Συνελήφθη 69χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας από το Καναλλάκι Πρέβεζας


Συνελήφθη χθες (28-04-2015) το πρωί στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 69χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μοτοσικλέτας.

ΤΩΡΑ-Το πλοίο " Άνω Χώρα ΙΙ" προσέκρουσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!


Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Άνω Χώρα ΙΙ”,που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσας, προσέκρουσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, λόγω κακών χειρισμών!

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παράνομο "φαρμακείο" για 44χρονο στο Καναλάκι


Συνελήφθη, χθες (28-04-2015) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ουτοπία; Θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι πρέπει να είμαστε μαζί ενωμένοι


Η Χώρα πραγματικά βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για την μετέπειτα εξέλιξη – πορεία της.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τείνει να εξαλειφθεί η θολότητα του νερού των πηγών Αγίου Γεωργίου. Καθημερινοί οι έλεγχοι για την ποιότητα του νερού


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύσκεψη για τα προβλήματα της παιδείας στο Νομό Πρέβεζας


Τα προβλήματα της παιδείας στο Νομό ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πρέβεζας, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου για θέματα Παιδείας Ιωάννη Καραμπίνα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όταν υπάρχει η πολιτική βούληση...γίνονται έργα !


Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Καναλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, υλοποιείται μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, έπειτα βεβαίως την μεγάλη πίεση που άσκησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Στράτος Ιωάννου.

Έτοιμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο "Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων" Ηπείρου


Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου», ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.320.375 ευρώ.

Ο Δήμος Πάργας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


Το Δημοτικό  Συμβούλιο Πάργας, στη χτεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία υποχρεώνονται οι ΟΤΑ να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ, κατά πλειοψηφία, τα ακόλουθα :

Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας


Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, έξι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.

Άκτιο-Αμβρακία: Νέο λουκέτο στα έργα


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία ενός έργου που έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κατά πλειοψηφία η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων - Η Λύση νούμερο 2 για το λιμάνι


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27/4 στις 7μ.μ., το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ματιές όλο νόημα !!!

Αναμφίβολα η δημοτική σύμβουλος Στέλλα Βαρτελάτου, είναι μια άκρως γοητευτική γυναίκα και με την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, τραβά πάνω της τα βλέμματα των αντρών συναδέλφων της.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Τοποθέτηση του Γιώργου Νίτσα σχετικά με την Π.Ν.Π (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος μας να καταθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος


Η Αυτοδιοίκηση έχει περάσει  δύσκολες στιγμές στο πρόσφατο παρελθόν. Πιστεύω ότι με τον τρόπο που κινούμαστε ως δήμος Πρέβεζας τα χειρότερα έρχονται.

27/4/97, ο Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης γεννημένος στην Πρέβεζα πέφτει νεκρός από πυρά Αλβανών στην Θεσπρωτία

Ο Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όταν τις πρωϊνές ώρες της 27ης Απριλίου 1997, στα 25 του χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή στη θαλάσσια περιοχή όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας, ηρωϊκά μαχόμενος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συμπλοκής με Αλβανούς.

1η και στην Καβάλα, η 9χρονη Πρεβεζάνα Λυδία Καββαδά


Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26-27/04/2015, η 17η ετήσια έκθεση-διαγωνισμός του Συλλόγου Μοντελιστών Καβάλας, με την συμμετοχή πολλών συλλόγων τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Η κοινωνία είναι στα κάγκελα η κυβέρνηση αναπνέει με δυσκολία τρομερή και το καθήκον σας εδώ ηταν και είναι να στηρίζετε όσοι στηρίζετε τις καρέκλες των εδώ ιθυνόντων !!!και όχι μόνον!!!"


Το PrevezaBest στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, δημοσιοποιεί την παρούσα επιστολή, δίχως να υιοθετεί το περιεχόμενο της. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ - Αφορά όσους δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών


Ύστερα από την απαίτηση πολλών επενδυτών και την αξιολόγηση της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης πολλών επιχειρήσεων, εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών,  Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού απόφαση για την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων του Προγράμματος : «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών».

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας από το 40ο Συνέδριο των 27 πόλεων-μελών της Δωδεκάδας



Με  τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε  η  αντιπροσωπεία  του Δήμου Πρέβεζας  από το    40ο Συνέδριο  των 27 πόλεων-μελών της Δωδεκάδας που πραγματοποιήθηκε  15-19 Απριλίου 2015,στην   πόλη  Σίρετ της Ρουμανίας  - αδελφοποιημένη με την Πρέβεζα στον  Οργανισμό της Δωδεκάδας  (Ντουζελάζ).Στο Συνέδριο συμμετείχαν 21 πόλεις-χώρες.

Αθήνα-Άκτιο με την Aegean από τον Ιούνιο!



Έπειτα από απουσία 6 ετών, η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το αεροδρόμιο του Ακτίου, μέσω της εταιρίας Aegean, είναι πλέον γεγονός, έπειτα από μεθοδική και συντονισμένη προσέγγιση των φορέων Πρέβεζας και Λευκάδας.

Κυριακή, Απριλίου 26, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Να επιστρέψει η παιδίατρος στα καθήκοντά της



Τίθεται μεγάλο ζήτημα ηθικής. 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σταματά η εργολαβία της Κυανής Ακτής - Ο ΕΟΤ βρίσκει εκτός πλαισίου Νόμου τις προτάσεις του Δήμου


Δεν θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση της Κυανής Ακτής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων


Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη και αναγκαία γιατί:

Δωρεά σχολικού υλικού στην επαρχία Αλύκου από τον Βαγγέλη Ροπόκη


‘’Πολλοί , ίσως,μένουν στα λόγια και άλλοι πάλι  αφήνουν  τις πράξεις  να μιλούν ‘’...

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καθάρισαν την πόλη στο πλαίσιο του "lets do it Grecce"



Τις δυνάμεις τους ένωσαν μικροί και μεγάλοι  ενόψει της  Πανελλήνιας Δράσης Καθαρισμού  που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου με γενικό τίτλο  "lets do it Grecce".

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πωλείται Honda XL 700V Transalp '09


Ιδιαιτερότητες

Κώστας Κρυστάλλης - Ηπειρώτης λογοτέχνης, ο «τραγουδιστής του χωριού και της στάνης», ο ποιητής που ύμνησε όσο κανένας άλλος τα λεβέντικα βουνά και τη ζωή της υπαίθρου


Ο Κώστας Κρυστάλλης γεννήθηκε το 1868 στο Συρράκο της Ηπείρου.

Σάββατο, Απριλίου 25, 2015

Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι οι θεράποντες ιατροί από την πορεία του 22χρονου Πρεβεζάνου


Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την μετεγχειρητική πορεία του 22χρονου τραυματία του ναυτικού ατυχήματος την Τρίτη 21/4 έχουν ως εξής:

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Πότε μιλάμε, τι λέμε και πως το λέμε..."


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου η ομιλία του διδάκτωρ της Παντείου, Ψυχιάτρου και συγγραφέα κ. Σιδέρη Νικόλαου με θέμα «Παιδιά και γονείς στην Ελλάδα της κρίσης» από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π.).

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ενημέρωση των πολιτών για την πολιτική της κράτησης


Ενημέρωση των πολιτών της Πρέβεζας ενάντια στην πολιτική της κράτησης των προσφύγων, πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου στον πεζόδρομο του Ιστορικού Κέντρου στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής δράσης Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών συλλογικοτήτων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το ζήτημα της ίδρυσης εκκλησιαστικού μουσείου βάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας


Ως γνωστόν, επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, με το αριθ 48397/13-4-2000 συμβόλαιο διαρκείας τριάντα (30) ετών, είχε εκμισθωθεί στην Μητρόπολη Πρέβεζας, το δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Χρήστου Κοντού (δηλαδή ο όροφος άνωθεν κοσμηματοπωλείου Σπύρου Τζάμου 154 τετρ.μέτρων και υπόγειο 40 τετρ.μέτρων), υπό τον όρο εντός πενταετίας να ιδρυθεί και στεγασθεί σ’ αυτό το Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015

Μην το αγνοήσετε - Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει για το (phishing) μέσω απατηλών Emails


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην είσοδο της πόλης


Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 9 το βράδυ επί της Λ.Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πωλείται το ιστορικό μπαρ No Name


Πωλητήριο αποφάσισε να βάλεις ο ιδιοκτήτης του γνωστού ιστορικού μπαρ της Πρέβεζας, No Name, Άκης Γρηγοράτος.  

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στην Νορβηγία στη Διάσκεψη για την ευρωπαϊκή συνεργασία ο Βουλευτής Κώστας Μπάρκας


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα μετάσχει στη Διάσκεψη για την ευρωπαϊκή συνεργασία στην άμυνα και στην ασφάλεια (Νορβηγία,26-30 Απριλίου 2015).