Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2015

2016 ξεκινά με 5.000 προσλήψεις μονίμων σε δήμους


Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα επιφέρει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα που αναμένεται να ισχύσει από τις αρχές του 2016.

Χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Βερναρδάκης έκανε γνωστό ότι στόχος του Υπουργείου είναι να περίπου 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2016 Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ενώ και οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ ζητούν την εφαρμογή της απελευθέρωσης, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ωδεία κ.ά. Για την άρση των περιορισμών στις προσλήψεις στους δήμους, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι το υπουργείο σχεδιάζει την ενεργοποίηση του μέτρου από το 2016 για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. καθαριότητα), καθώς και για εργατοτεχνίτες και χειριστές μηχανημάτων.
Κάθε ένας δημόσιος φορέας, βάσει του σχεδιασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, θα επανακτά την ανεξαρτησία να προβαίνει σε προσλήψεις, με συγκεκριμένο περιορισμό: ο συνολικός προϋπολογισμός των προσλήψεων που θα προγραμματίζει δεν θα ξεπερνά ένα ποσοστό-πλαφόν επί των κερδών του (π.χ. ένα 10%), που θα έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο. Στόχος είναι η ποσοτική όσο και η ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού συγκεκριμένων οργανισμών.
Οι ειδικότητες που θα γίνουν οι νέες προσλήψεις είναι οι εξής: Οδηγός απορριμματοφόρου, Εργάτης Καθαριότητας, Βρεφονηπιοκόμος, Βοηθός βρεφονηπιοκόμου, Νηπιαγωγός, Μάγειρας, Χειριστής μηχανημάτων, Τεχνίτης, Εργάτης γενικών καθηκόντων, Καθηγητής Μουσικής, Χορού, Καλλιτεχνικών κ.ά. Οι προσλήψεις θα υπόκεινται σε περιορισμούς, αφού θα συνδέονται με τα έσοδα που εισπράττει ο κάθε δήμος, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου