Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Αυτά τα παιδιά πολλοί λένε πως τα αγαπάνε, πολλοί λίγοι όμως τα υπηρετούν"


Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γήπεδο του τένις στο δημοτικό κολυμβητήριο Πρέβεζας, με αφορμή την συμμετοχή των Πρεβεζάνων αθλητών του τένις, Χρήστου Πάκου και Διονύση Βουκελάτο στους αγώνες Special Olympics στο Λος Άντζελες.


Εκ μέρους των αθλητών μίλησαν οι προπονητές τους, Κώστας Λογοθέτης και Νίκος Μαντούσης.


Ο κ.Λογοθέτης ξεκινώντας ανέφερε "Ο Χρήστος Πάκος και ο Διονύσης Βουκελάτος θα συμμετάσχουν στους αγώνες Special Olympics από τις 21 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου στο Λος Άντζελες όπου συνολικά θα λάβουν μέρος 7000 αθλητές από 178 χώρες. 

Οι Πρεβεζάνοι αθλητές θα λάβουν μέρος στο άθλημα του τένις και νομίζω πως είναι τιμή για την Πρέβεζα, η εκπροσώπηση αυτή. Η Ελληνική αποστολή αποτελείται από 160 μέλη από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο Νίκος Μαντούσης, έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της προπόνησης των Πρεβεζάνων αθλητών και εγώ τη φυσική κατάσταση. Με τα παιδιά δουλεύουμε οχτώ χρόνια περίπου  μαζί, το οποίο κάνουμε εθελοντικά.

Το παράπονο μας με την υψηλή ιεραρχία είναι ότι δεν μας έχει ενοχλήσει ποτέ κανένας, να μας πει ένα ευχαριστώ για αυτό που κάνουμε..δεν το έχουμε ανάγκη, όμως έστω και εθιμοτυπικά κάποια στιγμή, θα ήταν καλό για αυτούς που βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια να πουν ένα ευχαριστώ και στα παιδιά και σε μας που βοηθάμε." 

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Νίκος Μαντούσης, ο οποίος και ανέφερε "Αισθάνομαι περήφανος για την προσπάθεια των παιδιών, θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Πάκο και τον Διονύση Βουκελάτο, για την υπομονή όλα αυτά τα χρόνια, σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς ιδιαίτερα κίνητρα.

Πολλοί νομίζουν ότι εμείς διδάσκουμε τα παιδιά όμως και εμείς μαθαίνουμε τι σημαίνει αγώνας τι σημαίνει κόπος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μανάδες των παιδιών που μας εμπιστεύτηκαν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Λογοθέτη και όλους τους αθλητές του τένις που με πολύ αγάπη πλαισιώνουν τους δύο αθλητές και αγωνίζονται καθημερινά μαζί τους. 

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Πρέβεζας που με μεγάλη χαρά μας βοήθησαν σε γραφειοκρατικά ζητήματα. 

Θα ήθελα επίσης να πω, ότι σκοπός κατά τη γνώμη μου αυτής της αθλητικής δραστηριότητας που αναπτύσσουμε με τα παιδιά είναι αυτό που κάνουμε στο γήπεδο να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε αύριο στην καθημερινή ζωή των παιδιών. 

Εύχομαι στους αθλητές μας καλό ταξίδι καλή επιτυχία…το πιο δύσκολο "ταξίδι" για τους αθλητές μας είναι να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να γίνουν περισσότερο αποδεκτά στην κοινωνία μας γιατί κάθε άνθρωπος είναι σπουδαίος, ικανός και άξιος . 

Συνεχίζοντας, ο κ.Λογοθέτης ανέφερε "Από αυτά τα παιδιά περισσότερο πήραμε και λιγότερο δώσαμε... σε πολλά σημεία τους έχουμε σαν παράδειγμα. 

Επίσης, με την βοήθεια της δική σας (των ΜΜΕ) η αυτοεκτίμηση των αθλητών μας ανέβηκε, με μια - δυο εξαιρέσεις που ο Χρήστος Πάκος χρησιμοποιήθηκε. 

Οι τοπικές αρχές, δεν έχουν δει ζεστά αυτό το θέμα, έχουμε όμως την βοήθεια κάποιων ανώνυμων συμπολιτών μας, από εκεί και πέρα δεν έχουμε καμία βοήθεια. 

Μπορεί όταν έρθουν από το ταξίδι τα παιδιά με κάποια διάκριση να εμφανιστούν κάποιοι από τους θεσμούς να αρχίσουν τις εθιμοτυπικές συμπεριφορές και όταν πάψουν αυτές οι εκδηλώσεις να πάψουν να θυμούνται αυτά τα παιδιά.

Γνωρίζεται για τις εμετικές βραβεύσεις που γίνονται ανάλογα με τις περιπτώσεις και χωρίς ντροπή οι θεσμοί λειτουργούν στιγμιαία και εν συνεχεία ξεχνάνε. Ο δήμος και το κράτος δεν έχουν καμία υποδομή για αυτά τα παιδιά. Συνοψίζοντας, αυτά τα παιδιά πολλοί λένε πως τα αγαπάνε, πολλοί  λίγοι όμως τα υπηρετούν. Τα υπηρετούν διακριτικά μερικοί συμπολίτες μας χωρίς να επιζητούν των επωνυμία, βοηθάνε τα παιδιά υλικά και με άλλους τρόπους."

Να ευχηθούμε ότι καλύτερο στους δυο Πρεβεζάνους αθλητές μας, καλό ταξίδι και καλή αντάμωση. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου