Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κώστας Μπάρκας "Οφείλουμε, στις 5 Ιουλίου, να πούμε ένα υπερήφανο «ΟΧΙ»"


Πολιτική παρέμβαση βουλευτή Κώστα Μπάρκα:
«ΟΧΙ» στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.


Τους  τελευταίους πέντε μήνες, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μια σκληρή και ειλικρινή μάχη για το λαό και την πατρίδα μας, για τον τερματισμό της λιτότητας και την αλλαγή πολιτικής μέσα στην ευρωζώνη. Διαπραγματεύτηκε με «την πλάτη στο τοίχο» και σε συνθήκες  πρωτοφανούς και εκβιαστικής χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, για να υλοποιήσει τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη.  Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπηρετήσει την εντολή αυτή, κάνοντας ακόμα και υποχωρήσεις από το πρόγραμμά της, προκειμένου να καταλήξει σε μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία.

Ωστόσο, η άλλη πλευρά επέδειξε απροκάλυπτη αδιαλλαξία, απαιτώντας ολοένα και σκληρότερα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια των πέντε αυτών μηνών, ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι πείστηκαν ότι το ουσιαστικό πρόβλημα μεταξύ των δυο πλευρών δεν ήταν οι όποιες διαφορές  στα δημοσιονομικά, αλλά η επιδίωξη των εταίρων μας να ταπεινωθεί ή (και) να  ανατραπεί η πρόσφατα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση.

Η πρόταση που επιχειρούν να επιβάλλουν οι δανειστές στη χώρα μας είναι εξοντωτική για την κοινωνική πλειοψηφία. Πρόκειται για ένα ασφυκτικό πρόγραμμα που επιβαρύνει μονομερώς τους φτωχότερους και τους πιο αδύναμους, φορολογεί εξοντωτικά τη μεσαία τάξη, μειώνει δραματικά τις συντάξεις και τους μισθούς, ωθεί μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στην ανασφάλεια. Επιπρόσθετα, η πρόταση των δανειστών αποφεύγει να θίξει το τεράστιο θέμα του χρέους, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις το διόγκωσαν και το εκτίναξαν στο 170% του Α.Ε.Π, καταστρέφοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Είναι οφθαλμοφανές ότι η πρόταση των δανειστών, που επιδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση με μορφή τελεσιγράφου, διαιωνίζει τη καταστροφική λιτότητα. Παράλληλα, υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα κοινωνικής ανακούφισης και οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα μας.

Διέξοδος στο σημερινό  αδιέξοδο της Ευρώπης αποτελεί το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.  Σ’  αυτό το δημοψήφισμα  λέμε «ΟΧΙ» στην καταστροφική και αδιέξοδη λιτότητα. Ψηφίσουμε «ΟΧΙ» στον αυταρχικό εκβιασμό που μας «πρότειναν» οι θεσμοί και οι δανειστές.  Λέμε «ΟΧΙ» σ’ αυτούς που θέλουν τη δημοκρατία στο περιθώριο.  Ψηφίζουμε «ΟΧΙ» στην παράδοση της χώρας μας ως νέα αποικία σε ξένα συμφέροντα. Λέμε «ΟΧΙ» σ’ αυτούς που θέλουν τα παιδιά μας να γίνουν μετανάστες στο εξωτερικό. Λέμε «ΟΧΙ» σε όσους επιδιώκουν το μαράζωμα του τόπου μας.

Μέσα από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου  υπερασπιζόμαστε τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης: τη δημοκρατία, την ισότητα, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα κοινωνικά δικαιώματα. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε ευρωπαίου πολίτη να επιλέγει αυτός τις κυβερνήσεις που τον εκφράζουν, να επιλέγει αυτός τις κρίσιμες στρατηγικές επιλογές για το μέλλον του.

Δε θα μας φοβίσουν οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, η προπαγάνδα των δανειστών, το κλείσιμο των τραπεζών. Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν για να συνθηκολογήσουμε. Παραμένουμε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι. Λέμε δυνατά το μεγάλο μας «ΟΧΙ», τιμώντας την ιστορία και την παράδοση των προγόνων μας.

Οφείλουμε, στις 5 Ιουλίου, να πούμε ένα υπερήφανο «ΟΧΙ» σ’ αυτούς που θέλουν την Ελλάδα ταπεινωμένη και υποτελή. Οφείλουμε να πούμε ένα μεγαλόφωνο «ΟΧΙ» σ’ αυτούς που θέλουν μια Ευρώπη υποταγμένη στη διαρκή λιτότητα και τα αυταρχικά τους τελεσίγραφα.





ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου