Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Απριλίου 25, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ενημέρωση των πολιτών για την πολιτική της κράτησης


Ενημέρωση των πολιτών της Πρέβεζας ενάντια στην πολιτική της κράτησης των προσφύγων, πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου στον πεζόδρομο του Ιστορικού Κέντρου στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής δράσης Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών συλλογικοτήτων.


Στην Πρέβεζα την δράση ανέλαβε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας, όπου με μέλη της τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια  με τις θέσεις των σχετικών οργανώσεων όπου μεταξύ άλλων απαιτούν :

Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, η Συνθήκη Σένγκεν και ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ. Κατάργηση του συνοριακού σώματος FRONTEX. Κατάργηση της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Ευρωπαϊκή Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»). Με αυτές τις δαπάνες να δημιουργηθούν κοινωνικές υπηρεσίες και δομές υποδοχής των προσφύγων στις πύλες εισόδου.

Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Άμεση μεγάλη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κερδισμένων κονδυλίων για κάλυψη κοινωνικών αναγκών στον τόπο μας για όλους. 

Πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες – θύματα του ιμπεριαλισμού. 
Έκδοση - επικύρωση ταξιδιωτικών εγγράφων για όσους το επιθυμούν (και είναι η πλειοψηφία) ώστε να μπορούν να μεταβούν στις χώρες της Δύσης που θέλουν προκειμένου να επανενωθούν με συγγενείς τους.   Κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων, παροχή διερμηνείας και νομικής υποστήριξης.  

Κτύπημα των εγκληματικών κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται. Πάταξη της σωματεμπορίας της βιομηχανίας του sex, του λεγόμενου trafficking, και νομιμοποίηση των μεταναστών.  

Να ακυρωθούν τώρα όλα τα απάνθρωπα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις. Να κλείσουν όσα κέντρα κράτησης λειτουργούν. Άμεση επίταξη των ξενοδοχείων που κλείνουν με διατήρηση των θέσεων απασχόλησης του προσωπικού. Αξιοποίηση από τους Δήμους όλων των κλειστών και εγκαταλειμμένων κατοικιών. Να δημιουργηθούν εκεί ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοικτοί ξενώνες πραγματικής φιλοξενίας όσων το επιθυμούν με στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, όπου θα παρέχεται διερμηνεία και νομική υποστήριξη.  

Νέα διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών. Πλήρη εργατικά, πολιτικά, δημοκρατικά δικαιώματα σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα. Να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Δυνατότητα εξόδου από τη χώρα όσων το ζητούν. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες. Δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Απόδοση ιθαγένειας στους 200.000 μετανάστες της λεγόμενης δεύτερης γενιάς, στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας. 

Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Εγγραφή των μεταναστών στα σωματεία. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής και γλώσσας, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας και της ιστορίας των λαών τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου