Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παιδίατρος πληρώνεται κανονικά και με τον νόμο χωρίς να προσφέρει τις υπηρεσίες της


Με αφορμή τo Κυριακάτικο δημοσίευμα του PrevezaBest, δείτε εδώ, όπου παιδάκι είχε την ανάγκη παιδιάτρου, όπου όπως σας ενημερώσαμε δεν εφημέρευε γιατρός, βάση έγκυρων πληροφοριών έχουμε να καταθέσουμε τα κάτωθι.


Το νοσοκομείο της Πρέβεζας, έχει τρεις διορισμένους γιατρούς παιδίατρους. Συν μία παιδίατρο η οποία έρχεται από το Κ.Υ. Θεσπρωτικού για να καλύψει τα κενά των εφημεριών. 

Από τους τρεις όμως διορισμένους παιδίατρους, οι δύο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. 

Η τρίτη παιδίατρος, η οποία παίρνει κανονικά τον μισθό της παιδιάτρου, δεν προσφέρει τις υπηρεσίες της και αυτό διότι με καθόλα νόμιμο τρόπο, από το 2013 και στα 50 της περίπου έτη, αποφάσισε να κάνει δεύτερη ειδικότητα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Κρατώντας όμως τη θέση της παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, απ'όπου παίρνει το μισθό της. 

Έτσι, δημιουργείται το κενό των εφημεριών....διότι οι δύο γιατροί που υπηρετούν στο νοσοκομείο καλύπτουν εφημερίες 14 ημερών, μία βδομάδα ο καθένας συν τις εφημερίες της παιδιάτρου από το Θεσπρωτικό, φτάνουμε στις 21 μέρες ενώ απομένουν 9 περίπου μέρες το μήνα χωρίς εφημερίες λόγω ότι η διορισμένη παιδίατρος στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, κάνει με νόμιμο τρόπο την δεύτερη ειδικότητα γενικής ιατρικής, έπειτα βέβαια από τις αποτυχημένες της προσπάθειες για απόσπαση....όπου αρνητικές ήταν οι αποφάσεις τόσο της προηγουμένης διοίκησης του νοσοκομείου της Πρέβεζας, όσο και του Υπουργείου, με την αιτιολογία, ότι κρίνεται αναγκαία και δεν μπορεί να πάρει απόσπαση....Έτσι, αποφάσισε όπου και κάνει με νόμιμο τρόπο δεύτερη ειδικότητα στα Γιάννενα όπου και βρίσκεται η οικογένεια της.

Από την άλλη όμως, έχουμε ένα άλλο παράδειγμα με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης του γιατρού, της αναισθησιολόγου του Χατζηκώστα Ιωαννίνων, όπου στα ρεπό της έρχεται στο νοσοκομείο της Πρέβεζας για να καλύψει εφημερίες....Αυτά είναι τα γεγονότα και είναι αδιαμφισβήτητα !!!

Ότι είναι νόμιμο, τυγχάνει και ηθικό ; ; ; Η τωρινή Διοίκηση του Υπουργείου...γνωρίζει  ; ; ; 

...Θα επανέλθουμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου