Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κώνστας "Όσοι έχουν επενδύσει σε δημόσιες σχέσεις και σε πολιτικές γνωριμίες παραμένουν και προάγονται"


Μετά τις τελευταίες κρίσεις των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ένας κύκλος υπηρεσιακής ζωής έκλεισε. Μια πορεία, που σημαδεύτηκε από επιτυχίες, έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά και ικανοποίηση, όσες φορές κατάφερα να ανταποκριθώ θετικά και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της κοινωνίας και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων, με την προσφορά των υπηρεσιών μου στον απλό και ανώνυμο πολίτη.


Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα και εργάστηκα ανιδιοτελώς για το καλό της κοινωνίας, μέσα από δύσκολες καταστάσεις και πολλές φορές μέσα από έντονες ενδοϋπηρεσιακές συγκρούσεις. Εκτιμώ ότι εργάστηκα με επαγγελματισμό, με σεβασμό στον άνθρωπο και στους δημοκρατικούς θεσμούς, με μεθοδικότητα, εντιμότητα, σεμνότητα, αμεροληψία, δικαιοσύνη και με πνεύμα ισονομίας.

Όμως στα πλαίσια μιας «ιδιότυπης αξιοκρατίας» που εφάρμοσε η πολιτική και φυσική ηγεσία στις πρόσφατες κρίσεις , Αξιωματικοί που έχουν πτυχίο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων , που έχουν παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων , που έχουν άψογο ατομικό υπηρεσιακό φάκελο , που έχουν ασκήσει απόλυτα επιτυχημένη πολυετή διοίκηση και έχουν εξαιρετική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα αποστρατεύονται ενώ αντιθέτως κάποιοι που στερούνται των ανωτέρω αλλά έχουν επενδύσει σε δημόσιες σχέσεις και σε πολιτικές γνωριμίες παραμένουν και προάγονται.  Εύχομαι το Πυροσβεστικό Σώμα να βρει τον δρόμο του μέσα από άξιους Αξιωματικούς που γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί , αρκεί όμως να τους δοθεί η ευκαιρία.   

Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο και έχοντας ήσυχη την συνείδηση μου πιστεύω ότι έκανα το καθήκον μου, χωρίς πρόθεση να αδικήσω κανέναν, τουλάχιστον συνειδητά. Όμως φέρθηκα,  πολλές φορές με αυστηρότητα στους υφισταμένους μου, αλλά με δίκαιη διάθεση για ισότιμη μεταχείριση. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα.

Με διάθεση προσφοράς στην κοινωνία, προσπάθησα για το καλύτερο, έχοντας στο πλευρό μου πολλούς ικανούς και άξιους συναδέλφους. Αν κατάφερα και  εγώ να συνεισφέρω στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στον πολίτη και αν ανταποκρίθηκα με επιτυχία στα καθήκοντα μου δεν θα το κρίνω εγώ. Όλους μας εκτός από την συνείδηση μας,  μας ελέγχει και μας κρίνει  η κοινωνία. 

Κάνοντας την αυτοκριτική μου και έναν μικρό απολογισμό, εκτιμώ ότι  τα χρόνια παραμονής μου στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και αν δεν θέλω να το παραδεχτώ, σίγουρα ήταν αρκετά για να με αλλοτριώσουν. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα καταφέρω να «ενταχθώ» στους κανονικούς ρυθμούς της κοινωνίας.

Είχα την τύχη, τα περισσότερα  χρόνια της καριέρας μου, να τα υπηρετήσω στην Ήπειρο και να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους, εργατικούς, φιλόξενους, με κουλτούρα, πολιτισμό, με ανήσυχο πνεύμα, ασυμβίβαστους και με έκδηλη την ανησυχία τους να αντισταθούν σε κάθε τι που θέτει υπό αμφισβήτηση το αύριο και το μέλλον των παιδιών τους. 

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, ανεξαρτήτως βαθμού και ιδιότητας και ιδιαίτερα τους στενούς μου συνεργάτες , για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία τους και για την στήριξη τους στις δύσκολες υπηρεσιακές στιγμές. Τους παροτρύνω να εργαστούν με αγάπη, ζήλο και προθυμία και να στηρίξουν έμπρακτα τον νέο Διοικητή της ΠΕΠΥΔ Ηπείρου, Αρχιπύραρχο  Φωστιέρη Ιωάννη  και εύχομαι να έχουν επιτυχίες μεγαλύτερες και περισσότερες από τις δικές μου προς όφελος των πολιτών της Ηπείρου.  

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες  της Ηπείρου, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης , τους ένστολους συναδέλφους των λοιπών σωμάτων, τους συνταξιούχους συναδέλφους μου με τους οποίους διαχρονικά συνεργάστηκα, όλους τους φορείς και συλλόγους με τους οποίους είχαμε μία άριστη συνεργασία, τα Μ.Μ.Ε. τον τοπικό Τύπο και τους δημοσιογράφους για την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια.




ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΕΥΘ.  ΚΩΝΣΤΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου