Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποκαλυπτικό - Αυτή είναι η αλήθεια για το αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα


Τρία έγγραφα σε διάστημα 20 μερών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας προς τον εργολάβο του έργου.


Λόγος γίνεται, για το αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα, ένα έργο κόσμημα για την πόλη της Πρέβεζας, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι στα 1.500.000. ευρώ, πόσο μηδαμινό για το σχετικό έργο. 

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φωνές των πολιτών που κάνουν λόγο για προχειρότητα του έργου αλλά και για κακοτεχνίες. Ειδικά, αν λάβει κανείς υπόψη, όταν επικρατεί κακοκαιρία τι συμβαίνει στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου, ενδεικτικά τα δημοσιεύματα του PrevezaBest, δείτε εδώ, εδώ και εδώ είναι εύλογα τα ερωτήματα...

Eπειδή, δεν μας αρέσει να  παρασυρόμαστε από αφορισμούς και πρόχειρα συμπεράσματα, η αγωνία μας για τυχόν αστοχίες και προβλήματα στο κατά τα άλλα πανέμορφο αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα, μας ανάγκασε να επισκεφτούμε πρόσφατα την υπηρεσία τεχνικών έργων της ΠΕ Πρέβεζας για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τις αιτίες από τις πτώσεις στην χερσαία ζώνη θραυστών υλικών του κυματοθραύστη και την επικινδυνότητα τους για το έργο. 

Αποκαλύπτουμε ότι η υπηρεσία έχει ήδη στείλει τρία  έγγραφα στον εργολάβο του έργου (αρ.πρωτ 119186/5268 /10-11-2014, αρ.πρωτ 126104/5494 28/11/2014 και αρ.πρωτ: 126475/5520/1/12/2014 όπου προκύπτει ότι το κρηπίδωμα του προσήνεμου μόλου έχει κατακλειστεί από θραυστό κοκκομετρικό υλικό ποικίλης διαβάθμισης που είχε τοποθετηθεί χωρίς να προβλέπεται από την εγκεκριμένη μελέτη  και η υπηρεσία ζητά την απομάκρυνσή τους ώστε να αποκατασταθεί ο κυματοθραύστης  όπως σχεδιάστηκε για να μην υπάρχουν προβλήματα στην διέλευση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού σε περιπτώσεις των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η υπηρεσία θεωρεί ότι  το έργο από πλευράς λειτουργίας έχει άψογη συμπεριφορά, δεν έχουν εμφανιστεί ζητήματα προσχώσεων στο στόμιο του, κάτι που αποτελεί  σημαντικό πρόβλημα στα περισσότερα καταφύγια, η συμπεριφορά του κυματοθραύστη αναμενόμενη χωρίς τεχνικά προβλήματα, ο δε εσωτερικός λιμενίσκος λειτουργεί και προστατεύει ιδανικά  τα σκάφη σε όλες τις καιρικές συνθήκες μέχρι σήμερα.

Ευχόμαστε να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν εντοπιστεί και πιστεύουμε ότι οι πολίτες όπως έχουν αγκαλιάσει το έργο με την καθημερινή παρουσία τους σαν σημείο αναφοράς και κατάληξης της πανέμορφης παραλιακής διαδρομής από την Κυανή Ακτή μέχρι το Αλιευτικό καταφύγιο, θα πρέπει να το προστατέψουν και από τα σκουπίδια που πετιούνται χωρίς να μαζεύονται ή τα φώτα που καίγονται για άλλους λόγους.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο καταφύγιό μας, αφού οι  πολλές γκρίνιες αποτελούν παρελθόν και το λιμανάκι του Παντοκράτορα πλέον μας ανήκει και αποτελεί μια όμορφη γωνιά και ένα απάγκιο για τους βαρκάρηδες, για τους πολίτες και την πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου