Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η ομιλία του Δημήτρη Γιολδάση


Η Πρέβεζα βγάζει νέο βουλευτή Ν.Δ. τον Δημήτρη Γιολδάση. 

Τα μηνύματα στήριξης είναι σαφή κι οι πολίτες όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον Δ.Γιολδάση.  Ακόμη κι η Πρέβεζα, που δεν θεωρείται το δυνατό χαρτί του κ. Γιολδάση, αναγνωρίζει τις τελευταίες μέρες το πολιτικό του ήθος και τις δεσμεύσεις του και του δίνει ξεκάθαρη εντολή να είναι την Κυριακή ο νέος βουλευτής Ν.Δ. του νομού Πρέβεζας.

Φίλες και φίλοι, πολίτες της Πρέβεζας

Ολοκληρώνεται σήμερα, μια μικρή σε χρόνο, αλλά τεράστια σε εμπειρία προεκλογική περίοδος. Η ώρα της απόφασης που θα καθορίσει την πορεια της Ελλάδας έφτασε. Θα καθορίσει ποιά Ελλάδα θέλουμε….
Της ανάπτυξης ή της οπισθοδρόμησης;
Της σταθερότητας ή της αβεβαιότητας;
Της ανεδαφικής ελπίδας χωρίς σχέδιο ή της ανάπτυξης με σταθερούς ρυθμούς;

Αυτές τις μέρεςόλοι μαζί, επικοινωνήσαμε και αξιοποιήσαμε το μήνυμα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, της ερχόμενης Κυριακής.

Εκείνο που ιδιαίτερα με χαροποιεί, είναι ότι όλοι εμείς, αναδείξαμε το αίσθημα ευθύνης, απέναντι στον τόπο μας και την χώρα, που πρέπει να έχει ως οδηγό σε κάθε του επιλογή, ο κάθε πολίτης.

Και προσωπικά, αν θέλετε, αυτό το αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μου και την Ελλάδα, με οδήγησε στη απόφασηνα συσστρατευθώ στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Νομού Πρέβεζας.

Φίλες και φίλοι…

Οφείλω να κάνω ενώπιόν σας, μια μικρή αναφορά στην πορεία μου, στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησα απο όλες τις θέσεις, με ανώτερο σταθμό έως σήμερα τις δυό θητείες ως δήμαρχος των Δήμων Φιλιππιάδας και Ζηρού.

Απ’ την Φιλιππιάδα, ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά, όπου οι συμπολίτες μου, με καταξίωσαν. Στην ανάλογη συγκέντρωση, που έγινε προχθές το βράδυ, στο πνευματικό κέντρο της Φιλιππιάδας, οι παριστάμενοι μου έδειξαν πως  θα μου δώσουν το εισιτήριο, για την είσοδό μου στην Βουλή των Ελλήνων.

Το ίδιο, είμαι σίγουρος πως θα κάνετε κι εσείςκαι σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς.

Και δεσμέυομαι απ αυτήν την θέση να λάβω όσες πιοπολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες για προσφορά και ανάπτυξη της Πρέβεζας και του Νομού!

Μέχρι σημερα, στη μακρά διαδρομή μου στα κοινά, προσέφερα όσα περισσότερα μπορούσα και έπρεπε να κάνω για τον τόπο μου. Το νομό Πρέβεζας, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά και στον οποίο ξεκίνησα την πορεία μου στα κοινά, ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος, σε χρόνια δύσκολα και ιδιαίτερα απαιτητικά.

Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή προσπαθώ να αλλάξω αυτά που κρατούν την πατρίδα μας κολλημένη στο παρελθόν. Η Ελλάδα θα αλλάξει με αγώνες και χειροπιαστό έργο. Αυτή την πολιτική εκφράζω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!

Κυρίες και Κύριοι….

Πάντα με ενδιέφερε και τώρα περισσότερο με ενδιαφέρει η ουσία.
Και η ουσίαείναι αυτή που θα καθορίσει το αύριο του τόπου μας.
Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τον τόπο μας και είναι σίγουρο πως μπορούμε, με σύνεση και συννενόηση, αυτόν τον στόχο να τον πετύχουμε.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε την ευθύνη, πάνω απ’ όλα… Να δούμε την πραγματικότητα, όπως είναι χωρίς τις στρεβλώσεις με τις οποίες την παρουσιάζουν οι αντίπαλοί μας, που με την σπουδή τους να καταλάβουν την εξουσία, αποδεικνύουν ότι δεν σκέφτονται καθόλου το μέλλον της χώρας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς: «Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται» και αυτό ακριβώς το μήνυμα, θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση στην σκέψη όλων μας.

Επίσης τόνισε ότι «Η πολιτική της κυβέρνησης εγγυάται την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα εποχή για όλη την Ευρώπη, ενώ η κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με βεβαιότητα, μας κρατάει έξω από αυτή τη κοσμογονία».

Τα μηνύματα, φίλες και φίλοι, είναι σαφέστατα. Να μην χάσουμε άλλες ευκαιρίες.
Να αναζητήσουμε και να στηρίξουμε την σταθερότητα την οποία, επαναλαμβάνω  μόνο η μεγάλη παράταξη της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μπορούν να εγγυηθούν.

Και να πείσουμε όλους, τους φίλους μας, τους συγγενείς, πως τα μεγάλα λόγια των αντιπάλων μας, του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο στο αβέβαιο μέλλον της χώρας μας, μπορούν να οδηγήσουν.

Κυρίες και κύριοι,

Θα κάνω μια περιληπτική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νομό Πρέβεζας, η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει και το δικό μου πλαίσιο δράσης, με την ιδιότητα του βουλευτή.

Βρίσκεται σε τελικό στάδιο η ολοκλήρωση των συνδέσεων του οδικού δικτύου του Νομού με με την Εγνατία και την ΙόνιαΌδό και θα παλέψω να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν!

Είναιειλημμένη η απόφαση για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Εμείς πρέπει να την κάνουμε πράξη και σ’ αυτή εδώ την συνάντηση, δεσμεύομαι πως ως βουλευτής του Νομού Πρέβεζας, θα το πράξω. 

Το θέμα της δημόσιας υγείας άλλωστε, είναι το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια και έχω ήδη αποφασίσει, στις προσπάθειες που θα γίνουν και τοπικά γι’ αυτό το θέμα, να είμαι μπροστάρης, με όσες ευθύνες, αυτή η απόφασή μου, συνεπάγεται.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, σεΦιλιππιάδα, Θεσπρωτικό, Κανελάκι και Πάργα, είναι επιβεβλημένη. Θα έχουμε την δυνατότητα να μετενσαρκώσουμε χρήσιμες και άμεσα υλοποιούμενες προτάσεις, να κάνουμε διακριτό το καλύτερο αποτέλεσμα στη λειτουργία των κέντρων Υγείας, που θα έχει ευθεία αναφορά στον πολίτη που δυστυχώς σήμερα πολλές φορές ταλαιπωρείται….

Στον πρωτογενή τομέα, είναι άπειρες οι δυνατότητες ανάπτυξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, σ΄ όλο το εύρος του νομού Πρέβεζας.

Οι αγώνες μου θα επικεντρωθούνε:
Στην Θέσπιση ειδικών μέτρων στήριξης για την αγροτική ασφάλιση από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες.
Σε παρεμβάσεις σε μια σειρά θεμάτων που μπορεί στην Αθήνα να φαίνονται γραφειοκρατικά, αλλά εδώ για εμάς είναι θέματα ζωτικής σημασίας.
Όπως, το ζήτημα της εξισωτικής αποζημίωσης,
η άμεση και αντικειμενική αντιμετώπιση από τον ΕΛΓΑ θεμάτων αποζημίωσης για αγροτικές ζημιές,
οι συντάξεις των αγροτών..

Στηνεξασφάλιση κονδυλίων για χρηματοδότηση σχεδίων βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Στην στήριξη των κτηνοτρόφων για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων και την τακτοποίηση των βοσκοτόπων.

Εξ ίσου σημαντική και καθοριστική η πρόκληση της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Πρέβεζας, που κατά γενική ομολογία, κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Θα τα χαρακτήριζα άλματα και αυτά ακριβώς θα δώσουν τον βηματισμό και της δικής μας προσπάθειας.

Κι εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ουσιαστική προσπάθεια που έχει κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και προσωπικά ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου. Είναι αυτονόητο, πως ως βουλευτής, θα είμαι δίπλα σε όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης και φυσικά, ΜΑΖΙ, θα αναλάβουμε και νέες ουσιαστικές και χρήσιμες πρωτοβουλίες.

Φίλες και Φίλοι,
Απομένουν ώρες πλέον, για να βρεθούμε αντιμέτωποι με την μεγάλη μας ευθύνη, που αφορά στο μέλλον τις πατρίδας μας. Αυτές τις ώρες, θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Να κάνουμε τη νύχτα μέρα και να μην αφήσουμε, να κυριαρχήσουν οι περίεργες σκέψεις, για την στήριξη την πρόταση, που όπως σας είπα, οδηγούν στην αβεβαιότητα.
Αυτές τις λίγες ώρες δίνουμε την μεγάλη μάχη. Και είμαστε εμείς, που θα εγγυηθούμε, το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας.

Η δική μας η πολιτική εγγυάται την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας στη τη νέα εποχή για όλη την Ευρώπη.

Είναι ώρα Εθνικής ευθύνης.
Κάναμε τεράστιες θυσίες, για να φτάσουμε έως εδώ.
Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται.
Όλοι μαζί την Κυριακή για τη μεγάλη Νίκη!

Σας ευχαριστώ!!! 

Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου