Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιανουαρίου 11, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το ψηφοδέλτιο της παρουσίασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Παρουσίαση του ψηφοδελτίου, εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, η οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την τοπική αριστερή συμπόρευση.


Έτσι, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.Κωστογιάννης και κ.Νάνος, ο οποίος και ανέφερε τους υποψηφίους, ενώ στην ομιλία που πραγματοποίησε, έκανε εκτενή αναφορά στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Πρέβεζας και τα προβλήματα που τη μαστίζουν.

Οι υποψήφιοι είναι

ΗΛΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κατάγεται από τη Μηλιά Μετσόβου. Γεννήθηκε το 1949 στο Μέτσοβο, όπου ζούσαν οι γονείς του, λόγω μετακί­νησης του πληθυσμού, με τα έκτακτα μέτρα του εμφυλίου.
Τελείωσε το Γυμνάσιο Μετσόβου. Πέρασε στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων απ' όπου αποφοίτησε από το Κλασικό Τμήμα το Μάρτη του 1974.
Μετά τη λήψη του πτυχίου κατέφυγε στην Αθήνα όπου και δούλεψε ως οι­κοδόμος. Είχε έντονη αντιδικτατορική δράση στα Ιωάννινα όπου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών. Πήρε μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου όπου και χτυπήθηκε από συ­νεργάτες της Χούντας.
Διορίστηκε το 1977 στο Λύκειο Θεσπρωτικού Πρέβεζας. Συμμετέχει από τότε σε όλες τις κινητοποιήσεις για την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων στο Θεσπρωτικό.
Ήταν η ψυχή της κίνησης για τη δημιουργία κινηματογραφικής λέσχης το 1978, που όμως ναυάγησε λόγω παρέμβασης της Ασφάλειας. Έχει γράψει πέντε βιβλία για την ιστορία των ντοκιμαντέρ, τις ταινίες κινούμενων σχεδίων, την ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου.
Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1989 οπότε και αποχώρησε λόγω της συγκυβέρνησης ΝΔ-ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ(ΚΚΕ-ΕΑΡ) και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Αριστερού Ρεύματος(Ν.Α.Ρ) και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Είναι μέλος της γραμματείας της περιφερειακής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ. 



ΝΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Ο Νάνος Βαγγέλης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1969. Οργανώθηκε στη ΚΝΕ το 1983 και στο ΚΚΕ το 1987. Aποχώρησε το 1989-1990 την περίοδο των συγκυβερνήσεων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ(ΚΚΕ-ΕΑΡ) με τη ΝΔ (κυβέρνηση Τζανετάκη) και με τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση Ζολώτα).  Μἐλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος(Ν.Α.Ρ) για την κομμουνιστική απελευθέρωση  και της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α). 
Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία 18 χρόνια  ζει μόνιμα στην Πρέβεζα και εργάζεται ως Γεωπόνος Ιδιωτικός Υπάλληλος σε εταιρεία γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων.
Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα 5μελή και 15μελή συμβούλια του σχολείου του. Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών Γεωπονικής και ιδρυτικό μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Ε.Α.Α.Κ) σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ).
Είναι εκλεγμένο μέλος στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Ηπείρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου, του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.

ΝΑΣΤΑ ΜΑΡΙΑ του ΙΣΙΔΩΡΟΥ
Η Μαρία Ντε Ρόζα Νάστα γεννιέται τον Ιούνιο του 1955 στη Νάπολη Ιταλίας. Τελειώνει το Κλασσικό Λύκειο το 1974 όταν και συνεχίζει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Federico II στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Το 1984 μετακομίζει στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο ήδη από το 1975, με την οικογένειά της. Αρχικά εργάζεται 3 χρόνια στην Πάργα διδάσκοντας Ιταλικά σε ενήλικες και έπειτα, το 1992 ανοίγει το δικό της Κέντρο Ξένων Γλωσσών, στο οποίο και διδάσκει έως το 2007.
Όντας ακόμα μαθήτρια, το 1969,  γίνεται μέλος της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας απ' όπου αποχωρεί δέκα χρόνια αργότερα λόγω ιδεολογικών διαφωνιών με τη πολιτική γραμμή συμβιβασμού του κόμματος. Το 1974 είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες του ΚΚ Ιταλίας κατά της Ελληνικής Χούντας των Συνταγματαρχών. Είναι ανένταχτη,  μέλος της περιφερειακής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ και συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα τελευταία χρόνια.

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ
 Γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Τέλειωσε το λύκειο στη Πρέβεζα το 2006. Τελειόφοιτη της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ.  Συμμετείχε στις Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση ΑΕΙ-ΤΕΙ (ΕΑΑΚ) από το 2007.   Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής (2008-2012). Μέλος του συντονιστικού αγώνα των φοιτητικών συλλόγων σε όλες τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
 Είναι μέλος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ(ΑΡ.ΑΝ) και συμμετέχει στην ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή  (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ) από την ίδρυσή της. Υποψήφια δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου