Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

Ηχηρό ΟΧΙ στην κατασκευή Μαρίνας στο Βάλτο Πάργας


Πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα 15/12, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας, στην κατάμεστη από κόσμο  αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου στο Καναλάκι.

Στην ημερήσια διάταξη  μεταξύ άλλων θεμάτων και το φλέγον ζήτημα της κατασκευής της Μαρίνας στο Βάλτο Πάργας που δικαιολογημένα εστιάστηκε το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής .
Εισηγητής του θέματος , ήταν ο Αντιδήμαρχος Πάργας  κ. Τζούρος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε  ότι <<Η Τοπική κοινωνία της Πάργας είναι σχεδόν καθολικά αντίθετη στην κατασκευή μαρίνας στην παραλία του Βάλτου για τους λόγους που θα αναφερθούν στη συνέχεια της συνεδρίασης. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον  εκπρόσωπο της εταιρίας , κ.Καραδήμα και με τους δημοτικούς συμβούλους  και του οποίου δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει αναλυτικά το project της κατασκευής της Μαρίνας . Τελικά το θέμα αποφασίστηκε να τεθεί σε ημερήσια διάταξη στο δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης .>>
Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας  τόνισε ότι <<κάθε πρόταση ανάπτυξης αντιμετωπίζεται θετικά και με μεγάλο ενδιαφέρον από τη διοίκηση του δήμου Πάργας. Έτσι πράξαμε και στην συγκεκριμένη πρόταση. Δεν υπάρχει τίποτε κρυφό και καμία προκατάληψη από μέρους μας.  Γι  αυτό το λόγο άλλωστε φέραμε και την πρόταση κατασκευής μαρίνας ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Το θολό τοπίο ,οι κουβέντες του καφενείου και τα σχόλια μέσω internet δεν αρμόζουν στη νέα διοίκηση>>  
Στη συνέχεια πήραν το λόγο σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις τέθηκαν ερωτήματα   και δόθηκαν διευκρινήσεις .
Σύμφωνα με έγγραφα της κτηματικής και του Δ.Πάργας , η εν λόγω  εταιρία αποκαλύφτηκε ότι  παρουσίασε, ως ιδιοκτησία της, το υπάρχον αλιευτικό καταφύγιο και  προσπάθησε να το  εντάξει  σε διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων.
Επιπλέον για τη χερσαία ζώνη της μαρίνας , ζητάει από το δημόσιο αναγκαστική   απαλλοτρίωση  ιδιωτικών εκτάσεων , καθώς και τμήματα αιγιαλού και παραλίας.
Αξίζει να σημειωθεί , η εντύπωση που προκάλεσε   το γεγονός   ότι με το υπάρχον  καθεστώς στις συγκεκριμένες εκτάσεις η εταιρία  δεν θα μπορούσε να χτίσει τίποτε  και  ως <<από μηχανής θεός >> η κατασκευή μαρίνας της  δίνει τη δυνατότητα να χτίσει εντεκάμισι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα!!!
Τελικά φαίνεται  ότι η μαρίνα δεν είναι  το πολυπόθητο δώρο προς την  Πάργα αλλά η λύση  στο πρόβλημα  και το δώρο στην συγκεκριμένη εταιρία!!! !
Έγινε επίσης κατανοητό  ότι  ο θαλάσσιος χώρος που δεσμεύεται από την κατασκευή μαρίνας   δε θα επιτρέψει υφιστάμενες χρήσεις  όπως  θαλάσσια μέσα αναψυχής , θαλάσσια σπορ, ελλιμενισμό  αλιέων και πολιτών της Πάργας ψάρεμα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και μετά από μια πολύωρη συζήτηση  κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου η απόφαση ήταν να μη κατασκευαστεί  μαρίνα στην  πολυσύχναστη παραλία του Βάλτου.
Άξιον απορίας είναι το γεγονός πως ούτε ο κ. Καραδήμας, αλλά ούτε και κάποιος άλλος εκπρόσωπος της  εταιρίας, δεν έδωσε το παρών στη  συζήτηση για την κατασκευή  μαρίνας.

 Φώτο Αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου