Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

Δήλωση Βουλευτή Σύριζα Ν. Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα


«Το συμπέρασμα, που εξάγεται από τη σημερινή ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ότι δεν υπάρχουν 180 πρόθυμοι βουλευτές για να στηρίξουν τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Είναι σαφές πλέον, ότι η κλεψύδρα του πολιτικού  χρόνου  της μνημονιακής συγκυβέρνησης τελειώνει.


Ειδικότερα, η περιορισμένη δυναμική της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα που καταγράφηκε, απέδειξε την αποτυχία της ενορχηστρωμένης εκστρατείας εκφοβισμού που ξεδιπλώθηκε τις τελευταίες μέρες από τη συγκυβέρνηση και τους θιασώτες της σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. 

Απέναντι στο φόβο που καλλιεργούν συστηματικά η συγκυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα φερέφωνά της, ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για να υπερβούμε τη κρίση: το πρόγραμμα της Δ.Ε.Θ. που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και το οποίο εξειδικεύουμε στην Ήπειρο βάσει των ιδιαιτεροτήτων που έχουμε. Πρόκειται για ένα εθνικό  σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης.

Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι το δίλημμα που «πλασάρει» η συγκυβέρνηση και το οποίο συμπυκνώνεται στο: «Σαμαράς ή χάος» είναι ψευδεπίγραφο. Το πραγματικό δίλημμα των επικείμενων εθνικών εκλογών οφείλει να είναι: 

Διαπραγμάτευση του χρέους ή μη διαπραγμάτευση, Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή μνημονιακό καθεστώς και νέα μέτρα,  ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.  Γιατί, η δημοκρατία  δεν έχει αδιέξοδα και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και το τόπο μας».



ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου