Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τίποτα δεν τελείωσε… Αντίθετα τώρα ξεκινούν – Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου


Μαραθώνια(7ωρη)συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας… Αναμένονται Μηνύσεις…

Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη αλλά και με την ειδική συνεδρίαση της έγκρισης του προυπολογισμού οικονομικού έτους 2015.

Τα θέματα όμως που μεταξύ άλλων κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν αυτά του τεχνικού προγράμματος του δήμου αλλά και το θέμα διαχείρισης των καυσίμων του δήμου, το οποίο συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης. 
Συγκεκριμένα, αφού παρουσιάστηκε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 και αφού δόθηκαν και οι απαραίτητες διευκρινήσεις, το τεχνικό πρόγραμμα πέρασε κατά πλειοψηφία ενώ παρών δήλωσε τόσο ο επικεφαλής της ΑΣΥΠ κ.Παππάς , όσο και της Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας κ.Κλάπας, ενώ καταψήφισαν οι παρατάξεις Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία με επικεφαλής τον κ.Βασιλείου αλλά και η Λαική Συσπείρωση με επικεφαλής τον κ.Νόβα.
Έτσι, αφού ακολούθησαν και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης φτάσαμε το 25ο θέμα, της διαχείρισης των Καυσίμων του δήμου, όπου και στάθηκε αφορμή για να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου…
Το θέμα, άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ενότητα και Δημιουργίας κ.Κλάπας, ο οποίος και είχε ζητήσει να μπει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προς ενημέρωση του σώματος. 
Έτσι, ο κ. Κλάπας στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε, ότι ναι μεν του παραδόθηκαν τα στοιχεία τα οποία είχε ζητήσει, χωρίς όμως το έγγραφο να φέρει την υπογραφή κανενός. Στην συνέχεια αφού παρουσίασε τα στοιχεία με τους πίνακες κατανάλωσης τα οποία και σας παρουσιάζουμε, ανέφερε ότι δεν μιλάμε απλά για σπατάλη… 

Κάντε κλικ στις φώτο για μεγέθυνση 







Έτσι, για λογαριασμό της δημοτικής αρχής, απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Κορωναίος , ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα οχήματα της Περιφέρειας δίνονταν απευθείας στους προέδρους των κοινοτήτων δίχως το απαραίτητο έγγραφο κίνησης, ενώ εμείς (ο δήμος) βάζαμε το πετρέλαιο. 
Ενώ στο τέλος της απάντησης του ο κ.Κορωναίος αρνήθηκε την οποιαδήποτε σπατάλη αλλά και μομφή επί του θέματος των καυσίμων . 
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Αυδίκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε για τον κ.Κλάπα, ότι "ο κατηγορούμενος ,δεν μπορεί να γίνει κατήγορος, ενώ αναφερόμενος στον κ.Κλάπα, είπε ότι είναι ο άνθρωπος  ο οποίος είχε δώσει τα πάντα σε ιδιώτες". 
Στο άκουσμα αυτό, από πλευράς του δημοτικού συμβούλου κ.Αυδίκου, ο κ.Κλάπας ζήτησε να του δοθούν τα πρακτικά των όσων ειπώθηκαν, αφού προηγουμένως ζήτησε από τον κ.Αυδίκο να ανακαλέσει, ο οποίος και αρνήθηκε …
Τέλος, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος κ.Μπαίλης, ο οποίος αφού εξέφρασε τη λύπη του διότι ήρθε στο Δ.Σ. ένα θέμα το οποίο όπως ανέφερε συζητούνταν προεκλογικά κουτσομπολίστικα στα καφενεία, απευθυνόμενος στον κ.Κλάπα, ανέφερε, ότι δυστυχώς δεν έχετε ξεπεράσει ακόμα το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών.   
Δείτε στο σχετικό βίντεο απόσπασμα της ομιλίας του δημάρχου για τα καύσιμα..Ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και όπως άφησε να εννοηθεί ο κ.Μπαίλης θα είναι αυτός που θα πάει στον εισαγγελέα για ζητήματα διαχείρισης επί δημαρχίας κ.Κλάπα, όπου δημόσια τον κατηγόρησε για απευθείας αναθέσεις έργων. 


Τέλος, ξεκίνησε η ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προυπολογισμού οικ.έτους 2015, τον οποίο και παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Πιπιλίδης όπου πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ  καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Στην ομιλιά του ο δήμαρχος για τον προυπολογισμό, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι συντάχθηκε σε δύσκολες συνθήκες, είναι όμως ένας ρεαλιστικός, λειτουργικός προυπολογισμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου