Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αιχμηρή - Αποκαλυπτική απάντηση κ.Κοντομίχη


Απάντηση στην ανάρτηση του PrevezaBest με τίτλο "Βουντού" Από Κοντομίχη κ Νάνο - Μία ώρα Χωρίς ρεύμα !!!, δείτε εδώ, έστειλε πριν από λίγη ώρα ο κ.Κοντομίχης.


Έτσι, αιχμηρή αλλά και αποκαλυπτική είναι η απάντηση του κ.Κοντομίχη. Το PrevezaBest, παρουσιάζει την απάντηση, δίχως καμία διάθεση οποιουδήποτε σχόλιου σ'αυτή.

Η απάντηση αναφέρει τα εξής : 

"Είμαι υποχρεωμένος για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας , έστω και με αυτή την καθυστέρηση , να σας διαβεβαιώσω ότι ο κ. Νάνος δεν είχε καμία συμβολή στην επίτευξη αυτής της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι γνωστό σε όλους ότι για να έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα απαιτείται υψηλή πνευματικότητα, στοχοπροσήλωση  και προπάντων ικανότητα αποφασιστικής επιλογής του επιδιωκόμενου στόχου. 

Είναι λοιπόν   πασιφανές ότι και μόνο ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός του κ Νάνου του στερεί αυτήν την δυνατότητα. Θεωρώ επίσης άκαιρο να αποκαλύπτεται  η ικανότητά μου να διαχειρίζομαι καταστάσεις του υποσυνείδητου γιατί μου στερεί το στοιχείο του αιφνηδιασμού.

Βέβαια στην προσπάθειά σας να παρουσιάσετε με χιούμορ ένα γεγονός , γίνατε άθελά σας , αιτία να διαστρεβλωθεί η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας σε σχέση με το ωράριο και το ζήτημα της αργίας της Κυριακής.

Η θέση μας ήταν και παραμένει ότι το μέτρο δεν ωφελεί τα μικρομάγαζα. Είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πολυκαταστημάτων των πολυεθνικών, που έτσι πιο εύκολα θα πάρουν την δουλειά των μικρών. Ακόμα και σε πόλεις που δεν έχουν τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις σε ευρύτερους τομείς, τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Το όργιο προσφορών από τα super market ειδικά για την προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού την Κυριακή, δείχνει ποιος πρωτοστατεί για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, άραγε ποιόν εξυπηρετεί. Εξ άλλου ο τζίρος της Κυριακής θα αποδειχτεί ότι θα λείψει από την υπόλοιπη εβδομάδα.

Διαφωνούμε με το σύνθημα που προέβαλε η ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων « Ψωνίζεις την Κυριακή ετοιμάσου να δουλέψεις Κυριακή»  , γιατί  μετατοπίζει την ευθύνη στον καταναλωτή για την καθιέρωση του μέτρου, αποσιωπά την σκοπιμότητά του, αποκρύπτει ότι πρόκειται για σχεδιασμό στα πλαίσια της ΕΕ , και στην ουσία δικαιώνει τις επιχειρήσεις που τρέχουν να ικανοποιήσουν το καταναλωτικό κοινό.

Ουδέποτε ο σύλλογός μας διατύπωσε την άποψη ότι το μέτρο για να μην εφαρμοστεί πρέπει να αποτύχει. Εμείς δεν λέμε στους συναδέλφους ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, που φαίνεται να υιοθετεί και η αξιωματική αντιπολίτευση , στοχεύει στην βελτίωση της θέσης μας σε σχέση με τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια. Λέμε στους συναδέλφους ότι  αποτελούν συνειδητή προσεκτικά σχεδιασμένη πολιτική που στοχεύει στον αφανισμό μας. 

Αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με παθητικότητα , καθισμένοι στον καναπέ

Αν το όποιο μέτρο επιβάλουν κυβέρνηση ΕΕ δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα θα μηχανευτούν άλλο στη θέση του. Οι αντιλαϊκές πολιτικές αντιμετωπίζονται με όρους αντίστασης και ανυπακοής, με όρους μαζικού κινήματος, με αγώνα σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση που να αμφισβητεί την εξουσία τους. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση στο κίνημα σήμερα , δείχνουμε τον δρόμο προσπαθούμε να πείσουμε για την ορθότητα των θέσεών μας. Καταπολεμάμε την παθητικότητα και την λογική της ανάθεσης και καλούμε τους συναδέλφους να γίνουν ενεργά μέλη στο κίνημα. Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές χρησιμοποιούμε κάθε μέσο ακόμα και το βουντού."
                                                                                                                 Τάσος Κοντομίχης                                              

Πρέβεζα 17/12/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου