Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ταφόπλακα στα καταστήματα η εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου


Πανικό και ταραχή έχει προκαλέσει στους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, η είδηση που έβγαλαν στον "αέρα" τα ηλεκτρονικά μέσα της πόλης, μεταξύ αυτών και το PrevezaBest για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου. 


Έπειτα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Εισαγγελέα, όπως σας πληροφορήσαμε, δείτε εδώ, ενώ πρώτο το PrevezaBest σας αποκαλύψαμε, ότι ο Εισαγγελέας,  κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς για το σχετικό ζήτημα, δείτε εδώ, έπειτα από καταγγελίες πολιτών – μη καπνιστών. 

Έτσι, από σήμερα κιόλας, όπως σας ενημερώσαμε ξεκινούν οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. 

Πονοκέφαλο όμως, έχει δημιουργήσει στους ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων, το μέτρο αυτό, διότι είναι βέβαιο ότι θα δουν τους τζίρους τους, να κάνουν "ελεύθερη πτώση" με αποτέλεσμα στην ήδη δύσκολη εποχή που διανύουμε λόγω οικονομικής κρίσης κτλ, να αναγκαστούν μεταξύ άλλων, να κάνουν περικοπές στο προσωπικό που απασχολούν, αφού είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

Για να μην αναφέρουμε το δυσάρεστο σενάριο να κλείσει κάποιο κατάστημα, διότι αυτό το μέτρο  - η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου-θα είναι η χαριστική βολή  για αυτούς και τα καταστήματά τους. 

Θα πρέπει το κράτος να επανεξετάσει και ας αφήσει τον κάθε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος  να το χαρακτηρίσει καπνιστών ή μη, ή διαφορετικά ας υπάρχει ένας χώρος διαμορφωμένος εντός του καταστήματος για τους καπνιστές. 

Αλλά αυτή η νοοτροπία του κράτους, αποφασίζουμε και διατάσουμε  είναι πέρα για πέρα αυθαίρετη αλλά και φασιστική…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου