Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 31, 2014

«Καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις του Προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον στην Πρέβεζα»


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε στις 31 Οκτωβρίου 2014 Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) με θέμα: «Καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις του Προγράμματος  Εξοικονομώ κατ’ Οίκον στην Πρέβεζα».


Οι δεσμεύσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών των συμπολιτών μας και αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσής τους, διαψεύδονται από την πραγματικότητα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» του Υ.Π.Ε.Κ.Α, το οποίο έχει «παγώσει» στην περιοχή μας λόγω της γραφειοκρατίας και της ερασιτεχνικής διαχείρισης του νέου Ε.Σ.Π.Α. από τα αρμόδια υπουργεία. 

Δυστυχώς, η έλλειψη ολοκληρωμένης ενεργειακής στρατηγικής για τη χώρα μας, έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα υποχρεωθούν και φέτος  να περάσουν ακόμη ένα δύσκολο χειμώνα.

Για την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, τα ενεργειακά θέματα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την εφαρμογή ενός εναλλακτικού  Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», το οποίο θα προτάσσει κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια για την ένταξη ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων στο εν λόγω Πρόγραμμα. Μ’ αυτό τον τρόπο οι συμπολίτες μας θα αποκομίσουν ουσιαστικά ενεργειακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.
               
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου