Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δημήτρης Τσουμάνης "Προτιμώ να μιλώ με έργα"


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στο κεντρικό ξενοδοχείο Preveza City η πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου του Βουλευτή της Ν. Δημορκατίας, Ν.Πρέβεζας κ.Τσουμάνη, σχετικά με το ζήτημα ανέγερσης νέου νοσοκομείου.


Έτσι, ο Βουλευτής από την πλευρά του,  αποσαφήνισε μια σειρά ζητημάτων .Έτσι στην αρχή των δηλώσεων του, προς τους εκπροσώπους του τύπου,  ο Βουλευτής μεταξύ άλλων, ανέφερε τις αλλεπάλληλες επαφές από το 2011 μέχρι και σήμερα, με τους εκάστοτε υπουργούς και υφυπουργούς του Υπουργείου Υγείας, με απώτερο σκοπό την δημιουργία νέου νοσοκομείο στη πόλη της Πρέβεζας. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ.Τσουμάνης και από την ενημέρωση που του έγινε από τον κ.Δένδια, στο ΕΣΠΑ δεν μπορεί να ενταχθεί η χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου. 

Η συνάντηση του Βουλευτή κ.Τσουμάνη με τον Πρωθυπουργό, όπως και ο ίδιος ανέφερε, έγινε τη Δευτέρα στις 13 Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ. στου Μαξίμου, όπως άλλωστε σας ενημέρωσε το PrevezaBest, λίγη ώρα αργότερα και μπορείτε να δείτε εδώ

Σε συνέχεια των δηλώσεων του κ.Τσουμάνη, αναφορικά με την ένταξη του νέου νοσοκομείου, μπορεί αυτό να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την αρχή τουλάχιστον και έπειτα να πάρει το δρόμο του ΕΣΠΑ, να παραχωρηθεί έκταση από το δήμο στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο έστειλε επιστολή στο δήμο, με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ, όπως και σας παρουσιάζουμε το σχετικό έγγραφο και επίσης να ολοκληρωθεί από την ΔΕΠΑΝΟΜ η σχετική μελέτη. 





Ασφαλώς και ο Βουλευτής, πραγματοποίησε την σημερινή συνέντευξη τύπου έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που είχε από τους σχετικούς Υπουργούς.

Επίσης ο κ.Τσουμάνης, ευχαρίστησε τον πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν.Πρέβεζας κ.Τσαντούλα, ο οποίος όπως ανέφερε ο κ.Τσουμάνης, ήταν αυτός που επί θητείας του ξεκίνησε η διαδικασία, ανέγερσης νέου νοσοκομείου, με την μέθοδο ΣΔΙΤ.

Επίσης ο κ.Τσουμάνης, ανέφερε πως τόσο η Π.Ε. Πρέβεζας, όσο και ο Δήμος να συμβάλουν στις διαδικασίες ανέγερσης του νέου νοσοκομείου. Η εκτίμηση του οποίου είναι ότι ο προυπολογισμός θα αγγίξει τα 40.000.000 ευρώ περίπου.  

Επίσης ο κ.Τσουμάνης, ξεκαθάρισε, έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, το ζήτημα της ανέγερσης του Νοσοκομείου της Λευκάδας, δεν επηρεάζει το θέμα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου της Πρέβεζας.  Επίσης δήλωσε, έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες και για το υπάρχον νοσοκομείο, για το οποίο ανέφερε μια σειρά από ενέργειες που γίνονται. 

Η συνέντευξη όμως  η οποία το κέντρο του ενδιαφέροντος ήταν το ζήτημα του νέου νοσοκομείου, έγινε αναφορά και σε άλλα ζητήματα  (αυτοκινητόδρομους) και όπως δήλωσε ο Βουλευτής, υπάρχει έτοιμη μελέτη για τον κόμβο στη Πάργα, Αχέροντας Μεσοπόταμος, ενώ στις προτεραιότητες του είναι να γίνει μελέτη για το κόμβο στη Λούτσα Πρέβεζας. 

Επίσης  ο Βουλευτής, ανέφερε την προ διμήνου συνάντηση του με τον υπουργό μεταφορών κ.Χροσοχοίδη, όπου και του ζήτησε τη σύνδεση της Πρέβεζας, με το βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού,(Από το νότιο τμήμα γίνεται σύνδεση μέσω Αμβρακίας οδού, Άκτιο- Αμβρακία) πράγμα που είναι στα σχέδια του Υπουργείου και καταβάλλεται προσπάθεια στην ένταξη αυτού, στον υπάρχον προυπολογισμό.

Επίσης σε ερώτηση που του απευθύνθηκε σχετικά με  το χαρμόσυνο νέο της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου,  τι έχει να απαντήσει στους κακόπιστους, που είτε για τον έναν λόγο είτε για τον άλλον, δεν πιστεύουν ότι θα πραγματοποιηθεί, εκείνος απάντησε, "προτιμώ να μιλώ με έργα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου