Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 31, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δυστυχώς ή ευτυχώς, μάλλον επιβεβαιώνεται ο Βασίλης Ιωάννου !



ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 

Όπως πληροφορηθήκαμε, αυτό το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει στην Αθήνα, για πρώτη φορά η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΕΟΕΣ ) προκειμένου να προετοιμάσει το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του κ. Βενιζέλου να «μετονομάσει» την Ελιά των Ευρωεκλογών σε Δημοκρατική Παράταξη, μήπως και καταφέρει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές να συσπειρώσει και άλλες δυνάμεις γύρω από το ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα λοιπόν με σχετική εγκύκλιο του ΠΑΣΟΚ, στην συνεδρίαση της ΕΟΕΣ θα συμμετάσχουν αφενός στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καλύπτουν με θεσμικό τρόπο όλο το φάσμα της λειτουργίας όπως: Τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές. Οι γραμματείς των Τομέων Πολιτικής και Δράσης. Πρώην βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη. Στελέχη από την Αυτοδιοίκηση και τα Μαζικά Κινήματα. Οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών. Αφ’ ετέρου στελέχη από άλλες πολιτικές κινήσεις της Κεντροαριστεράς αλλά και μεμονωμένα άτομα, που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να πάρουν μέρος στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Προετοιμασία λοιπόν για ένα συνέδριο, για το οποίο πέρα από τις διαφωνίες που υπάρχουν, σύμφωνα και με όλες τις εκτιμήσεις το ενδιαφέρον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα υποτονικό, ενώ φαίνεται να μην ενδιαφέρει καθόλου την κοινή γνώμη . 

Τώρα τι σόι συνέδριο θα είναι αυτό, και ποιοι τελικά θα συμμετέχουν, δεν ξέρουμε. Το μέλλον θα δείξει… Και για να μη παρεξηγηθούμε , το ξεκαθαρίζουμε. Μιλάμε για σήμερα , γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και κατά πόσο θα υπάρξει από τοπικά στελέχη το ανάλογο ενδιαφέρον για συμμετοχή στις διαδικασίες του συγκεκριμένου συνεδρίου. 

Μιλάμε για το κλίμα σήμερα και αν κρίνουμε από αυτά που εμείς διαπιστώνουμε στο νομό, μπορούμε να πούμε ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει και πολύ λιγότεροι ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ. 

Ακόμη και από τα εναπομείναντα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λίγοι είναι αυτοί που έχουν πειστεί ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από αυτό το συνέδριο και δείχνουν κάποια διάθεση να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν. 

Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής του νομού, Βασίλης Ιωάννου, που παρ’ ότι κλήθηκε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν πρόκειται να μετάσχει, όπως άλλωστε κάνει εδώ και 3 περίπου χρόνια απέχοντας ουσιαστικά από όλες τις κομματικές διαδικασίες. 

Άλλωστε αξίζει να θυμίσουμε ότι ο κ. Ιωάννου είναι από τους λίγους που εδώ και πολλά χρόνια είχε μιλήσει ανοιχτά και είχε προβλέψει «ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον πολιτικό και ιστορικό κύκλο» και δεν πρόκειται να ανακάμψει . Και νομίζουμε έχει δικαιωθεί γι’ αυτές του τις απόψεις. 

Δυστυχώς όμως οι εκάστοτε ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, πιστεύουν ότι τελικά θα υπάρξει εκλογική ανάκαμψη . 

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου