Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κούρεμα χρέους ύψους 50% σε δύο νοικοκυριά !!!


Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest με δύο αποφάσεις του που εκδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες, σε δύο περιπτώσεις «κούρεψε» χρέος προς τις τράπεζες ύψους 108.000,00 € και 128.515,00 € αντίστοιχα σε ποσοστό 50% και στις δύο περιπτώσεις.


Στην πρώτη περίπτωση ενώ οι οφειλέτες (δημόσιος υπάλληλος και άνεργη σύζυγος) όφειλαν συνολικά 108.000,00 € έπρεπε αρχικά να καταβάλουν από κοινού συνολικά 750,00 € μηνιαίως τόσο για στεγαστικό όσο και για καταναλωτικά δάνεια, τώρα πια θα πρέπει να πληρώνουν μηνιαίως 180,00 € για 4 χρόνια και στη συνέχεια το ποσό των 195,00 € για άλλα 19 χρόνια. Πρόκειται για ένα ζευγάρι με ένα παιδί, οι οποίοι έχουν στην κυριότητά τους ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο. 

Στη δεύτερη περίπτωση το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας «κούρεψε» χρέος προς τις τράπεζες ύψους 128.515,00 €. Ενώ ο οφειλέτης – συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος έπρεπε αρχικά να καταβάλει συνολικά 1.000,00 € (!) μηνιαίως τόσο για στεγαστικό όσο και για καταναλωτικά δάνεια, τώρα πια θα πρέπει να πληρώνει μηνιαίως μόνο το ποσό των 150,00 € για 4 χρόνια και στη συνέχεια το ποσό των 235,00 για άλλα 19 χρόνια. Η σύζυγός του είναι άνεργη, έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα ανήλικο και έχει στην κυριότητά του ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο. 

Και στις δύο ανωτέρω υποθέσεις, οι δανειολήπτες έσωσαν την πρώτη κατοικία τους, ενώ πάγωσε και η τοκοφορία της οφειλής μέχρι την εξόφληση. Αν υπολογίσουμε δε τα επιτόκια και τους τόκους που γλύτωσαν οι δανειολήπτες, με τα οποία οι τράπεζες επιβαρύνουν τις οφειλές αυτές και τα οποία ανατοκίζουν κάθε χρόνο, η συνολική ωφέλεια είναι πολύ μεγαλύτερη.

Όπως διαπιστώσαμε τα Δικαστήρια απορρίπτουν πάρα πολλές ανάλογες αιτήσεις όταν κρίνουν ότι οι αιτούντες δεν ανήκουν στις ευπαθείς οικονομικές ομάδες που δικαιούνται προστασίας, ή όταν αυτοί έχουν εισοδήματα και μπορούν να πληρώσουν. Στις περιπτώσεις όμως που κρίνει ότι υπάρχει πραγματική δυσκολία και αδυναμία πληρωμής το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας δείχνει πάγια, μία δίκαιη και πολύ ανθρώπινη συμπεριφορά, δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς. Στο παρελθόν όπως ενημερωθήκαμετο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας έχει εκδώσει αποφάσεις για άλλες παρεμφερείς υποθέσεις με «κούρεμα» χρέους που έχει φτάσει μέχρι και το 70%

Τις ανωτέρω υποθέσεις χειρίσθηκε το δικηγορικό γραφείο των κ Απόστολου Τάσση και Ουρανίας Σιάρκου στην Πρέβεζα, ενώ ανάλογες αποφάσεις με ίδια θετικά αποτελέσματα έχουν εκδοθεί και από πολλά άλλα έγκριτα Δικηγορικά γραφεία της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου