Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κώστας Μπάρκας "Η κτηνοτροφία της χώρας έρμαιο της κυβερνητικής ανευθυνότητας"



Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε στις 28 Αυγούστου 2014 επίκαιρη επερώτηση προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Η κτηνοτροφία της χώρας έρμαιο της κυβερνητικής ανευθυνότητας».


Τα τελευταία χρόνια οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας υποφέρουν εξαιτίας της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η πρόσφατη περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων, το υψηλό κόστος παραγωγής τους, η υπέρογκη φορολόγησή τους, η έλλειψη ρευστότητας στον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο λόγω ξεπουλήματος της Α.Τ.Ε., τα παιχνίδια γύρω από το ζήτημα του «φρέσκου» γάλακτος, ολοκληρώνουν με επιτυχία ένα κύκλο προσπαθειών των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που στόχευαν στην απαξίωση της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Ο πρωτογενής τομέας, που αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, χρειάζεται ενίσχυση, αφού εξασφαλίζει εργασία σε νέους ανθρώπους και διατηρεί τη συνοχή της υπαίθρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς έχει ως στρατηγικό στόχο τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και την ανάδειξή του ως κινητήριας δύναμης για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, που θα στοχεύει στην αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων, στη στήριξη των μικρομεσαίων παραγωγών, στη σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου