Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2014

Ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας


Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό


Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, που αυτή τη φορά εκφράζεται και με τη μορφή χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, που βρίσκεται σε εξέλιξη όλες αυτές τις μέρες, είναι απροκάλυπτες οι ευθύνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που αβαντάρουν ανοιχτά το Ισραήλ, της ΕΕ, που τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει τις οικονομικές συμφωνίες, τις συνεκπαιδεύσεις και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Για το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, γενικά για το λαϊκό κίνημα, είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς και το δικαίωμα του κάθε λαού να αγωνίζεται για την πατρίδα του. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να ενταθεί η πάλη του λαού και της νεολαίας για αποδέσμευση από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, να γίνει υπόθεση του λαού ο τερματισμός της αιματοχυσίας στην Παλαιστίνη.
Απαιτούμε άμεσα:
-          Να σταματήσουν τώρα οι αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
-          Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
-          Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
-          Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού.
-          Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
-          Τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου, πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.




     Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος                                                            Ζουρουφίδου Μαρία



Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία


Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού των Δήμων Νομού Πρέβεζας εκφράζει την οργή και την κάθετη αντίθεσή του, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να φέρει Νομοσχέδιο στη Βουλή, για τον στραγγαλισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα των συνδικάτων, παράλληλα με νέα αντεργατικά μέτρα, σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Εργασίας στα ΜΜΕ.
Μάλιστα αυτό συνιστά ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, αφού έγινε αμέσως μετά την κήρυξη της απεργίας των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ως παράνομη και την απόφαση να επιστρατευτούν οι απεργοί, δείχνοντας για άλλη μια φορά το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά της να εφαρμόσει μια βάρβαρη ταξική πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας, που έχει τσακίσει τους εργαζόμενους.

Η προσπάθεια, να βάλουν στο «γύψο» το δικαίωμα της απεργίας, που κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, να επαναφέρουν το κατάπτυστο ΛΟΚ - ΑΟΥΤ (ανταπεργία εργοδοτών), να παρέμβουν ακόμα πιο ωμά στη λειτουργία και δράση των συνδικάτων, τα οποία είναι κατάκτηση της σκληρής πάλης των εργαζομένων, αλλά και να τα στραγγαλίσουν οικονομικά, κόβοντας αυθαίρετα χρήματα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα λειτουργικά έξοδα, που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους, δεν είναι εκσυγχρονισμός όπως υποστηρίζουνε, αλλά ωμή παρέμβασή τους, για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, για την αποδυνάμωση και τον αφοπλισμό των συνδικάτων, για να παραδώσουν αιχμάλωτους και ανοργάνωτους, τους εργαζόμενους στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων και της μεγαλοεργοδοσίας.

Μας ρημάξανε τη ζωή, με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, το τσάκισμα των ΣΣΕ και τη διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη βαριά φορολογία, την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, των Κοινωνικών Παροχών, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν θα τους επιτρέψουμε να στραγγαλίσουν τα συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τους δηλώνουμε καθαρά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Η προσπάθεια κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να τσακίσουνε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα συνδικάτα, δε θα περάσει. Για μας είναι αιτία πολέμου. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με οποιοδήποτε «κόστος», δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τη λύση των εργατικών προβλημάτων, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

     Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος                                                            Ζουρουφίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου